Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Nytt bestikk? Dette bør du tenke på

Nytt bestikk? Dette bør du tenke på

Begynner bestikket å bli slitent? Eller er du bare lei av det gamle, og vil dekke med noe nytt? Da har du litt av hvert å ta stilling til – både av indre og ytre kvaliteter. Her får du hjelp med å velge.

Okei, så du har bestemt deg. Gammelt skal ut, nytt skal inn. Før du engang begynner å se på ulike bestikk i butikken og på nett, bør du tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med det. Hva skal knivene og gaflene gjøre for deg? 

What’s in it for me?

Skal bestikket være godt å holde i, slik at spiseopplevelsen blir best mulig? Eller er du på utkikk etter et klassisk sett som «passer til alt»? Kanskje du er mest opptatt av estetikk, og vil ha noe trendy som gir bordet en fasjonabel aura?

Ingen tvil om at drøssevis av bestikksett kniver om oppmerksomheten din. For å hjelpe deg med å finne en perfekt match i din kategori, har vi samlet noen tips som gjør valget enklere

Alle knivene og gaflene du finner lenger ned, er laget av rustfritt stål. Det betyr at de tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. (Merk deg at vi likevel anbefaler å skåne belagt bestikk fra det kraftige oppvaskmiddelet.)

Ergonomisk bestikk – som hånd i hanske

Har du spist med kniver og gafler som bare føles feil? Som enten er for tynne, tunge – eller bare litt for fancy? Vi har vel alle opplevd det på en eller annen restaurant. Ingen grunn til irritasjon (eller, kanskje for noen), men det blir helt klart et forstyrrende element.

Vil du ha et bestikk som blir som en naturlig forlengelse av hånda, har vi ett ord til deg: Fiskars. Serien «Functional Form» sier det meste, men det er altså ergonomisk utformet. Kjenner det nesten ikke! Det er både smak og behag, det.


bestikk1

Det klassiske bestikket som varer for alltid

Når du går for det tidløse, klassiske bestikket, vil du jo at det skal holde seg pent like lenge som det holder seg på moten. Philadelphia bestikksett fra WMF er i den kategorien.

Ikke bare har det et design som er like moderne i dag som om 20 år, men det er laget av ypperste kvalitet. WMF har skjønt at kvasse kniver er det vi vil ha når vi skjærer i tomat, biff og kylling – og har ei høy stjerne i det internasjonale markedet. 

De ligger et hestehode foran konkurrentene og har patentert et egenutviklet rustfritt stål som gjør at bestikket holder seg glansfullt år etter år. 

Trendy bord med sort, gull og rosegull

Er du på utkikk etter et trendy bestikk, er det bare å sperre opp øynene for rosegull. Fargen er det heteste innen interiør om dagen – og kommer til å bli der en god stund. Bestikk og interiør i sort og gull har vært med en stund, men holder stand. Det er minst like populært i dag og går ikke ut av trendbildet med det første.

Med bestikk i rosegull, sort eller gull går bordet ditt med ett inn i en egen liga. Du får rett og slett ikke til samme effekten med et klassisk stålbestikk, om bordet ellers er dekket aldri så stilig. Så tipset er såre enkelt: Vil du dekke trendy bord, gå for sort, gull eller rosegull.


bestikk2


Slik holder du bestikket pent

Blir det gjerne så du gnikker og gnur på knivene når du egentlig burde passet poteter og saus? Selv om bestikket er laget av rustfritt stål, er det ikke gitt at det holder seg pent – med mindre du tar vare på det.

6 råd til hvordan du unngår stresspussing:

  1. Skyll bort matrestene før du legger bestikket i oppvaskmaskinen (de fleste bestikk tåler oppvaskmaskin). Blir bestikket liggende lenge med matrester på, kan det få skjolder og rustflekker.
  2. Selv om det ofte går fint å vaske belagt bestikk (gull, rosegull, sort, kobber etc.) i oppvaskmaskin, råder vi deg til å ta vasken for hånd.
  3. Er du redd oppvaskbørsten og vil vaske belagt bestikk i maskinen, bruk i så fall mindre oppvaskpulver.
  4. Bruk et kjøkkenhåndkle og tørk bestikket helt tørt før du legger det i skuffa. Ja, hver gang.
  5. For å ta opp kampen med rustflekkene, hell skurekrem på en klut og gnikk løs.
  6. Skulle bestikket få skjolder, gnikk på kniv og gaffel med en halv sitron, så er skjoldene straks historie.

Følger du disse rådene, slipper du å bruke penger på nytt bestikk med det første. Om du ikke forelsker deg i et annet design, vel å merke.


Vil du se flere bestikksett før du bestemmer deg? Her ser du hele sortimentet.

Tilbake