
Trond Moi's tips til sommermaten
Lyse sommerdager og deilig mat på bordet!
GRILLMAT
BBQ Favoritt er en ultimat grillmix for deg som liker mye smak. Passer til alt av grillmat, både kjøtt, fisk og grønnsaker. Rub krydderet godt inn i kjøttet før steking. For ekstra smak, bland krydderet med olivenolje og gni det godt inn i kjøttet en dag i forveien. Kan også pensles direkte på kjøtt, fisk og grønnsaker under grillingen for en flott og smaksrik krydderskorpe. Bland 4 ss krydder med 4 ss olivenolje.
BBQ Sommer er en nydelig blanding av middelhavets urter og friske krydder. Smakene er perfekt til grillet sjømat, hvitt kjøtt og i salater.
Urtesmør:
- 100 g smør
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss BBQ Sommer
Rør smøret mykt og bland sammen alle ingrediensene til det blir en luftig smørmasse, ca 4 minutter. Urtesmør passer til alt av grillmat, men smaker perfekt til ferdig grillet fisk, skalldyr, grønnsaker eller i bakte poteter. Holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 uker.
TILBEREDNING AV KJØTT:
Bruk Kjøttmix til alt av grillet kjøtt. Gni først kjøttet inn med litt olivenolje, deretter krydrer du kjøttet og gnir krydderet godt inn. Da fester krydderet seg bedre og kjøttet får en god stekesmak når det varmebehandles.
Marinade:
- ½ dl rødvin
- 22 ss olivenolje
- 22 ss Kjøttmix
Bland alle ingrediensene i en plastpose sammen med ønsket kjøtt. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere i minimum ett døgn før steking.
SJØMAT:
Bruk Sjømatmix til helstekt fisk, krydderdampet blåskjell, fiskesuppe og saus. En nydelig smaksrik urte- og kryddermix som løfter sjømaten til nye høyder.
Vend fiskestykker i Sjømatmix og stek fisken i medium varm panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Da får du en smak på fisken som alle liker!
Krydderdampet blåskjell:
Fres en finhakket sjalottløk med 2 ss Sjømatmix. Ha i 1 kg blåskjell og litt hvitvin, damp i ca 3 minutter.
Fiskesuppe:
Prøv 1-2 ss Sjømat mix i fiskesuppen, den vil bli mye fyldigere i smak! Smak til.
Tronds magiske sjømatsaus:
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss Sjømat mix
- 1 dl fløte
- 100 gr smør
- Salt
- Sitronsaft
Fres finhakket hvitløk, sjalottløk og Sjømatmix med litt av smøret i 30 sekunder. Ha i fløte og resten av smøret, la fosskoke under omrøring til smøret har smeltet inn. Smak til med salt og litt sitronsaft.
Tipsene har vi fått fra Cemo Gourmet by Trond Moi.
Cemo By Trond Moi er en grillserie med produkter for sommer, grill og sommerhygge. Kverner med spennende krydderblandinger utviklet av Trond Moi med fristende smaker til sommermaten. Glass med deilige smaker av pesto, jam, chutney og honning, nydelig til kjøtt, fisk, dessert eller snacks. Trond har oppskrifter og tips i alle forpakningene.
Tilbake