Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Rivjern, sa du? Finn rytmen med disse råtassene

Rivjern, sa du? Finn rytmen med disse råtassene

Du er kanskje allerede kjapp og effektiv på kjøkkenet? Danser quickstep mellom skjærefjøla og komfyren mens du pimper opp gryta? Vi river i med en anbefaling av rivjernene som gir deg enda bedre flyt. Disse får straks sving på sakene.

Bruker du helgene på å eksperimentere med nye, gastronomiske moves, vet du hvor mye utstyret har å si for at dansen ikke skal komme ut av rytmen. Riving, kutting og hakking skal helst gå raskt og uten lugging. Kan du registrere raspingen som ei økt på treningsappen, er det på høy tid å oppgradere kjøkkenutstyret. 


Riv-mesteren med de skarpeste kantene

Når redskapet er skarpt, går det fort. Det er det ingen tvil om. Vil du velge fra øverste hylle, er det Microplane du skal plukke fra. Rivjernene er et stykke håndverk som er laget for matkunstneren. Selv Jamie Oliver sverger til disse rivjernene. Non-slip-håndtaket gir deg et godt og stødig grep. Ost, sitron og gulrøtter glir nesten ubemerket over de sylskarpe kantene.

Noen kan vel tenke at du er riv ruskende gal som legger så mye vekt på rivjernet. Men som en kommende mester på kjøkkenet, er du revnende likegyldig til hva andre mener. Du vet hva som må til for å komme i flytsonen.


Grovt rivjern til helgerettene

Er du glad i pizza, taco og lasagne, tipper vi det er rivjernet med store hull du bruker mest. Mest mulig ost på kortest mulig tid får du med Microplane sine rivjern med ekstra store hull. Det gir chunkyere strimler, som også er tidseffektivt om du skal raspe kål, potet og gulrøtter. Om du er en utålmodig rasper, kan det grove rivjernet raskt bli din beste følgesvenn.


microplane ost


Finrasping av hvitløk, ingefær, sitronskall og muskatnøtt

Lite er så frustrerende som sløve rivjern når du skal finrive sitronskall eller lime til formkaka. Ikke bare tar det lengre tid å rive, men mesteparten av skallet sitter fast i hullene etterpå. Pirking med tannpirkere blir fort til kjepper i kakebakingen.

Det samme har du kanskje opplevd når du har raspet ingefær og hvitløk til dippen?

Microplane sine rivjern er overlegne finraspere. Jamie Oliver har en litt billigere variant, men den har absolutt bestått inntaksprøven til raspelandslaget.


Rivjern med oppsamler

Rivjern med oppsamler er en gave til alle som trives med kokkelering. Du slipper å finne en beholder som passer størrelsen på rivjernet. Rivjernet trenger heller ikke å stå oppi osten mens du river. Det blir det bare rør av. 

Du kan til og med raspe gulrot, putte oppsamlerskålen rett inn i kjøleskapet, smette oppi litt ekstra ingredienser, for så å sette den på bordet. Vips! Råkostsalaten er servert.


microplane muskat


4 rivjern i 1

En skal ikke kimse av det tradisjonelle rivjernet, selv om det også har blitt kvesset opp de siste årene. Kantene er ikke like skarpe som i de mer kostbare variantene – litt mer kraft må til – men til gjengjeld får du 4 rivjern i ett. Bruk den til å rive ost til pizzaen, skive agurk til agurksalaten, sjokolade og nøtter til kaken. Effektiv oppvask blir det også, spesielt når du bare kan slenge den inn i oppvaskmaskina.


Når du skal skive grønnsaker

Okei, så er kanskje ikke mandolin direkte et rivjern, men denne Gourmet-sliceren fortjener en plass på kjøkkenbenken når du skal få opp tempoet. For blir du lei av at agurken stadig setter seg fast, slicingen rykker og napper – og skivene slett ikke blir jevne og pene?

Gourmet Slicer gjør rake motsetningen.

Ultraskarpe kanter gjør at skivingen av eple, agurk, gulrot og søtpotet går som en vakker vals. På den andre siden av mandolinen legger det seg perfekte 2 mm tynne skiver – og det på noen få sekunder. Det gjør både tidtakeren og kokken fornøyd.


microplane mandolin


Hvem skal hjelpe deg inn i flytsonen på kjøkkenet? Disse rivjernene setter fart på sakene.

Tilbake