Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Desember: Stekt klippfisk

Publisert torsdag 30.november 2017


Med grønn ertepurè, baconsmør og smilende gårdsegg


Fremgangsmåte


Til ertepureen koker du opp vann og tilsetter ertene. Kok i 5 minutter, sil av væsken, og miks ertene i en blender med litt fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og smør gradvis, så pureen ikke blir for tynn.


Kutt bacon i terninger eller mindre biter og stek sprø i panne. Når det er ferdigstekt, tilsetter du 50 gram smør i pannen og lar det bli nøttebrunt sammen med baconet.


Kok eggene i 6 minutter. Kjøl dem så godt ned i kaldt vann. Koketiden kommer litt an på størrelsen på eggene, og hvor høyt over havet man er, men målet er at eggehviten skal være stiv og plommen så flytende som mulig. Skrell eggene og kutt dem i to på langs med en tynn, skarp kniv, så nærme servering som mulig sånn at de ikke tørker inn.


Stek klippfisken gyllen på begge sider i en panne med litt olje til den så vidt begynner å flake. Pass på at du ikke salter fisken for mye, da den allerede kan være salt nok.

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

Ingredienser

4


  • 400 g ferdig utvannet klippfisk, tørrfisk eller torskefilet uten bein
  • 200 g frosne grønne erter
  • 80 g smør
  • ½ dl fløte
  • 200 g bacon (hel bit)
  • 2 gårdsegg (romtempererte)

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • SMEG, blender 800W krem

    SMEG, blender 800W krem

    Kr 2 595,-

    Kjøp