Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

4 Stumme Oster
4 Stumme Oster

4 Stumme Oster

Publisert torsdag 12.mai 2016


Chèvre, camembert, blåmuggost og fjelldronning med passende garnityr.


Fremgangsmåte


Ta ut ostene i god tid før du skal bruke dem. Lar du dem stå ute over natten, vil du merke forskjell i smaken ved at den blir mye kraftigere.

Skjær ostene i ønsket størrelse eller server hele på en fjøl med kniv.

 

Portvinsrosiner:

Ha alle ingrediensene til portvinsrosinene i en kjele og kok på svak til middels varme til vesken reduseres til sirup, 10–20 minutter. Kan oppbevares på norgesglass i lang tid.

 

Tomat- og vaniljemarmelade:

Del tomatene til marmeladen i fire og ha dem i en kjele. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i gryten sammen med sitronskiver. Ha sukkeret over og la dette koke på svak varme i ca. 1 time til tomatene har blitt mørkerøde og karamelliserte. Sil gjerne av noe av væsken og ha over på glass. Holder i lang tid på norgesglass.

 

Ristede valnøtter i akasiehonning:

Rist valnøttene i ovnen på 170°C i 7–8 minutter. Grovhakk dem og bland med honning.

 

Fersk fiken i balsamico-glace:

Kutt fersk fiken i båter. Smelt sukker i en liten kjele til karamell og ha balsamicoeddiken over. Når sukkeret er oppløst, tilsettes fiken og rødvin. Kok til væsken er redusert til sirup, dette tar ca. 10 minutter. Kan oppbevares på norgesglass.

 

Fiken i rødvins-chutney:

Kutt tørket fiken i grove biter og ha det i en kjele med de andre ingrediensene til chutneyen. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter til væsken er redusert til sirup. Kan oppbevares lenge på norgesglass.

 

Anbefalt drikkevare er Sancerre & chèvre er en klassisk kombinasjon, riesling fra Alsace eller chardonnay fra Burgund til brie og fruktig Rioja til manchego.
 
 
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -
www.fccircus.com

Ingredienser

4


100 g chèvre fra Haukeli
100 g blåmuggost fra Selbu
100 g Fjelldronning fra Avdem
100 g camembert fra Hemsedal
 
Portvinsrosiner:
  • 100 g rosin
  • 50 g sukker
  • 2 dl portvin
Tomat- og vaniljemarmelade:
  • 300 g plommetomat
  • 1 vaniljestang
  • ¼ sitron
  • 500 g sukker
Ristede valnøtter i akasiehonning:
  • 40 g valnøtter
  • 75 g honning
Fersk fiken i balsamico-glace:
  • 100 g fiken
  • 1 dl rødvin
  • ½ dl balsamicoeddik
  • 75 g sukker
Fiken i rødvins-chutney:
  • 100 g tørket fiken
  • 2 dl rødvin
  • 50 g sukker
  • 1 stjerneanis

Forberedelser


Lang tid før

Alle garnityrene kan lages lang tid i forveien og har holdbarhet på flere måneder.

 

1 dag før

Legg garnityr i skåler.

Kutt osten i porsjons stykker, legg på fat, dekk til og oppbevar i kjøleskap.

 

Samme dag

Ta oster ut til temperering minimum to timer før servering.


Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?