Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



4 Stumme Oster

Publisert torsdag 12.mai 2016


Chèvre, camembert, blåmuggost og fjelldronning med passende garnityr.


Fremgangsmåte


Ta ut ostene i god tid før du skal bruke dem. Lar du dem stå ute over natten, vil du merke forskjell i smaken ved at den blir mye kraftigere.

Skjær ostene i ønsket størrelse eller server hele på en fjøl med kniv.

 

Portvinsrosiner:

Ha alle ingrediensene til portvinsrosinene i en kjele og kok på svak til middels varme til vesken reduseres til sirup, 10–20 minutter. Kan oppbevares på norgesglass i lang tid.

 

Tomat- og vaniljemarmelade:

Del tomatene til marmeladen i fire og ha dem i en kjele. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i gryten sammen med sitronskiver. Ha sukkeret over og la dette koke på svak varme i ca. 1 time til tomatene har blitt mørkerøde og karamelliserte. Sil gjerne av noe av væsken og ha over på glass. Holder i lang tid på norgesglass.

 

Ristede valnøtter i akasiehonning:

Rist valnøttene i ovnen på 170°C i 7–8 minutter. Grovhakk dem og bland med honning.

 

Fersk fiken i balsamico-glace:

Kutt fersk fiken i båter. Smelt sukker i en liten kjele til karamell og ha balsamicoeddiken over. Når sukkeret er oppløst, tilsettes fiken og rødvin. Kok til væsken er redusert til sirup, dette tar ca. 10 minutter. Kan oppbevares på norgesglass.

 

Fiken i rødvins-chutney:

Kutt tørket fiken i grove biter og ha det i en kjele med de andre ingrediensene til chutneyen. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter til væsken er redusert til sirup. Kan oppbevares lenge på norgesglass.

 

Anbefalt drikkevare er Sancerre & chèvre er en klassisk kombinasjon, riesling fra Alsace eller chardonnay fra Burgund til brie og fruktig Rioja til manchego.
 
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Ingredienser

4


100 g chèvre fra Haukeli
100 g blåmuggost fra Selbu
100 g Fjelldronning fra Avdem
100 g camembert fra Hemsedal
 
Portvinsrosiner:
  • 100 g rosin
  • 50 g sukker
  • 2 dl portvin
Tomat- og vaniljemarmelade:
  • 300 g plommetomat
  • 1 vaniljestang
  • ¼ sitron
  • 500 g sukker
Ristede valnøtter i akasiehonning:
  • 40 g valnøtter
  • 75 g honning
Fersk fiken i balsamico-glace:
  • 100 g fiken
  • 1 dl rødvin
  • ½ dl balsamicoeddik
  • 75 g sukker
Fiken i rødvins-chutney:
  • 100 g tørket fiken
  • 2 dl rødvin
  • 50 g sukker
  • 1 stjerneanis

Forberedelser


Lang tid før

Alle garnityrene kan lages lang tid i forveien og har holdbarhet på flere måneder.

 

1 dag før

Legg garnityr i skåler.

Kutt osten i porsjons stykker, legg på fat, dekk til og oppbevar i kjøleskap.

 

Samme dag

Ta oster ut til temperering minimum to timer før servering.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Cacas, digital mål creme

    Cacas, digital mål creme

    Kr 399,-

    Kjøp
  • Kun på nett
    Flying Culinary Circus, solid bambu fjøl

    Flying Culinary Circus, solid bambu fjøl

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 599,-

    Kr 299,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Klubbpris
    Modern House, rix gryte m/lokk 3,2l 20cm

    Modern House, rix gryte m/lokk 3,2l 20cm

    Kampanjeslutt: 21.01.2018

    VEIL. PRIS 899,-

    Kr 449,-

    Kjøp
  • Rosendahl, grand cru ostebrett 30cm rund

    Rosendahl, grand cru ostebrett 30cm rund

    Kr 329,-

    Kjøp
  • Rosendahl, grand cru ostekniv

    Rosendahl, grand cru ostekniv

    Kr 199,-

    Kjøp
  • Victorinox, grønnsakskniv glatt

    Victorinox, grønnsakskniv glatt

    Kr 109,-

    Kjøp