Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Bærboller med vaniljekrem
Bærboller med vaniljekrem

Bærboller med vaniljekrem

Publisert onsdag 04.november 2020


Det er noe helt eget med nystekt gjærbakst, her får du oppskrift på luftige skoleboller som smaker himmelsk!


Fremgangsmåte


  1. Varm melken til den er fingervarm. Rør inn tørrgjær og 2 ss av sukkeret. La det stå i 10 minutter.
  2. Mens du venter på gjærstarteren, blander du de tørre ingrediensene. Etter 10 minutter heller du gjærstarteren over i bollen med det tørre. Bland med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. Når alt er godt blandet sammen, har du i terninger med kald smør. La maskinen elte i minst 10 minutter. Så lar du deigen heve under plast i cirka 1 time.
  4. Når deigen er ferdighevet, knar du deigen fri for luftbobler. Del den i 18–20 emner og rull til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett og press dem litt ned med håndflaten. Etterhev i 20 minutter.
  5. Lag en grop i hver bolle med fingrene, og fyll gropene med vaniljekrem. Deretter dytter du bær ned i vaniljekremen. Stek bollene midt i ovnen på 225° i 12–14 minutter.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Siw Weisten // mattilfamilien.no

Ingredienser


  • 5 dl melk
  • 2 ss tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 950 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 125 g kaldt smør
  • 1 boks vaniljekrem til steking
  • friske eller fryste bær
  • 1 egg til pensling

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?