Beouf Bourguignon
Retten som er elsket verden over!
Ingredienser
- 2 kg oksekjøtt (f.eks. høyrygg av okse), skåret i spiseklare stykker
- 125 g mel
- 2 ss olivenolje
- 65 g smør
- 200 g røkt bacon
- 12 sjalottløk, skrellede og halverte
- 2 selleri, skåret i skiver
- 2 gulrøtter, skåret i skiver
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss grillkrydder
- 350 ml rødvin
- 500 ml oksebuljong
- 11 ts tomatpuré
- 150 g sjampinjonger
- En skvett brandy (valgfritt)
- Frisk timian
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Beouf Bourguignon er essensen av enkel, fransk matlaging, og retten er elsket verden over. Denne oppskriften er perfekt til å servere til gjestene dine, da den ikke krever særlig mye forberedelse. Deretter skal den bare passe seg selv i ovnen, som gir deg masser av tid til å være sammen med gjestene dine.
Fremgangsmåte
- Varm opp ovnen opptil 160 °C
- Krydre kjøttstykkene med salt og pepper og vend dem med melet.
- Brun kjøttet i gryten, men sørg for å ikke ha for mye av kjøttet i gryten samtidig. Det vil stoppe stekingen. Ta kjøttet ut av gryten og sett til side
- Ha 50 g smør i gryten og sauter bacon, sjalottløk, selleri, gulrøtter og hvitløk. Rør grillkrydderet i og ha kjøttet tilbake i gryten
- Tilsett rødvinen og la det småkoke i 5–10 minutter til alkoholen er kokt bort. Tilsett oksebuljong og tomatpuré og rør godt rundt. Legg lokket på gryten og kok opp. Når retten koker, setter du gryten i ovnen i 3 timer med lokk
- Smelt det resterende smøret i en panne og stek sjampinjongene til de er gylne. Flamber eventuelt med brandy
- Ta gryten ut av ovnen og tilsett sjampinjonger. Smak til med salt og pepper og dryss på med timian
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset