Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Beouf Bourguignon

Retten som er elsket verden over!


Ingredienser

  • 2 kg oksekjøtt (f.eks. høyrygg av okse), skåret i spiseklare stykker
  • 125 g mel
  • 2 ss olivenolje
  • 65 g smør
  • 200 g røkt bacon
  • 12 sjalottløk, skrellede og halverte
  • 2 selleri, skåret i skiver
  • 2 gulrøtter, skåret i skiver
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss grillkrydder
  • 350 ml rødvin
  • 500 ml oksebuljong
  • 11 ts tomatpuré
  • 150 g sjampinjonger
  • En skvett brandy (valgfritt)
  • Frisk timian
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Beouf Bourguignon er essensen av enkel, fransk matlaging, og retten er elsket verden over. Denne oppskriften er perfekt til å servere til gjestene dine, da den ikke krever særlig mye forberedelse. Deretter skal den bare passe seg selv i ovnen, som gir deg masser av tid til å være sammen med gjestene dine.

 

Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen opptil 160 °C
  2. Krydre kjøttstykkene med salt og pepper og vend dem med melet.
  3. Brun kjøttet i gryten, men sørg for å ikke ha for mye av kjøttet i gryten samtidig. Det vil stoppe stekingen. Ta kjøttet ut av gryten og sett til side
  4. Ha 50 g smør i gryten og sauter bacon, sjalottløk, selleri, gulrøtter og hvitløk. Rør grillkrydderet i og ha kjøttet tilbake i gryten
  5. Tilsett rødvinen og la det småkoke i 5–10 minutter til alkoholen er kokt bort. Tilsett oksebuljong og tomatpuré og rør godt rundt. Legg lokket på gryten og kok opp. Når retten koker, setter du gryten i ovnen i 3 timer med lokk
  6. Smelt det resterende smøret i en panne og stek sjampinjongene til de er gylne. Flamber eventuelt med brandy
  7. Ta gryten ut av ovnen og tilsett sjampinjonger. Smak til med salt og pepper og dryss på med timian

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.