Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Bete- og appelsinsalat med focaccia

Publisert tirsdag 17.mai 2016



Fremgangsmåte


Fordel havsalt utover et stekebrett dekket med bakepapir. Kutt roten av rødbetene og sett dem på havsaltet. Bak i ovnen på 200 °C i ca. 50 minutter, til de er møre.

 

Bak focaccia ved raskt ved å blande sammen min vann, gjær, salt, sukker og 1⁄2 dl av olivenoljen. Ha i melet og bland til en deig som skal være ganske løs. Kna noen minutter for hånd eller kjør den i eltemaskin. Ha bakepapiret på stekebrettet og hell olivenoljen på papiret. Hell deigen over på stekebrettet og trykk den utover brettet med hendene til en flat leiv. La brødet heve seg til dobbel størrelse.

 

Kutt løk i terninger og bland med grovhakket rosmarin. Ha dette – samt et godt dryss maldonsalt og gjerne enda litt olivenolje – over brødet. Stekes på 200 °C i 20–30 minutter, på midterste rille.

 

Gjør klar resten av grønnsakene. Skjær skallet av appelsinene og skjær dem i skiver. Kutt løken i ringer. Fetaosten knuses lett. Ta ut eventuelle steiner fra olivenene. Hjertesalaten kuttes grovt.

 

Skrell rødbetene med kniv og gaffel, siden de fortsatt er varme. Legg skivene utover et fat og ha appelsinskiver, løkringer, estragon, oliven, fetaost, grovknust rosepepper, oliven- olje, hjertesalat, balsamico-sirup og litt maldonsalt over. 

 

Server salaten med focacciabrødet.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • 8 beter (miks av rød-, gul- og polkabeter)
  • 1 dl havsalt 

Appelsinsalat:

  • 2 appelsiner
  • 1 liten løk
  • 120 g fetaost
  • 50 g sorte oliven
  • 1 kvast estragon
  • 2 hjertesalat
  • 1 ss rosepepper
  • 1⁄2 dl XV olivenolje
  • 3 ss søt balsamicosirup 
Focaccia:
  • 1⁄2 l vann
  • 1 pk. tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 650 g hvetemel 
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 1⁄2 dl olivenolje 
  • 1 løk
  • 1⁄2 potte rosmarin 
  • maldonsalt 

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett på 200 °C og varmluft
  • 1 stekebrett
  • bakepapir
  • stor arbeidsbolle
  • tresleiv/kjøkkenmaskin med eltekrok 

 


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Bodum, bistro kjøkkenmaskin 4,7l sort

    Bodum, bistro kjøkkenmaskin 4,7l sort

    Kampanjeslutt: 31.12.2018

    Kr 1 499,-

    Kjøp
  • Klubbpris
    Mac, skrellekniv SP-50

    Mac, skrellekniv SP-50

    Kampanjeslutt: 16.12.2018

    VEIL. PRIS 529,-

    Kr 264,-

    Kjøp
  • Modern House, bøk sleiv

    Modern House, bøk sleiv

    Kr 49,-

    Kjøp
  • Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Rosti Mepal, margrethe bolle 5l nordic b

    Kr 319,-

    Kjøp