Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Blåbærostekake
Blåbærostekake

Blåbærostekake

Publisert torsdag 20.august 2020


Server denne flotte og smakfulle ostekaken til gjestene dine. Den kan enkelt lages dagen i forveien, og må bare pyntes med bær før servering.


Fremgangsmåte


  1. Sett ovnen på 200 g (vanlig ovn)
  2. Ha mel, smør, sukker og vaniljesukker i en foodprosessor, og bland det god sammen. Hell deigen ut på et melet bord og samle deigen raskt. Smør fatet med smør og fordel deigen i bunnen. Sørg for å presse deigen helt ut i hjørnene, og for at deigen er trykt sammen og plan. Bruk en gaffel til å prikke hull i deigen, og stek den i ovnen i 15–20 minutter til den er gjennomstekt og lett gyllen. La den kjøle seg helt ned.
  3. Imens smeltes den utbløtte gelatinen over et vannbad. Når den er smeltet, har du den i en skål sammen med kremost, kremfløte og 75 g blåbærmarmelade, og rører det sammen.
  4. For å lage den graduerte effekten tar du 2/3 av kremostblandingen over i en annen skål hvor du blander i ytterligere 75 g blåbærmarmelade. Deretter deles denne kremostblandingen i to, og den ene porsjonen has i en tredje skål, hvor du blander i 50 g blåbærmarmelade. Nå burde du ha tre skåler med kremost i tre forskjellige nyanser av lilla og 50 g blåbærmarmelade igjen.
  5. Spre først den lyseste kremostblandingen ut på den avkjølte bunnen, deretter fordeler du den som er litt mørkere, og til slutt den mørkeste. Til slutt fordeles de resterende 50 g blåbærmarmelade på toppen av kaken. Sett ostekaken i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.
  6. Ved servering pyntes kaken med friske bær og mynte

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.

Ingredienser

12


  • 200 g hvetemel
  • 130 g smør, usaltet + ekstra til å smøre formen
  • 65 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 x 200 g kremost (f.eks. Philadelphia)
  • 3 gelatinblader, utbløtt i kaldt vann
  • 2,5 dl kremfløte
  • 250 g blåbærmarmelade

Til servering:

  • blåbær, friske
  • bjørnebær, friske
  • mynte, frisk

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?