Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Blåskjellgryte med hvitløksbrød

Publisert mandag 16.mai 2016



Fremgangsmåte


Finkutt løk og hvitløk, og fres med litt matolje i den store gryten. Tilsett hermetiske tomater og srirachasaus og gi et oppkok. Tilsett blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg. Smak til med salt, pepper og sitron.

  

Legg loffskivene utover benken. Kjør hvitløk, timian og olivenolje i stavmikseren og fordel over skivene. Del skivene i to, skåret på tvers, og legg dem oppå hverandre i en stabel. Stikk satayspydet gjennom alle skivene, slik at de holdes sammen. Bak på stekebrett midt i ovnen på 200°C, til de er litt sprø i kantene.

  

Fjern stein av oliven og kjør i stavmikser sammen med olivenolje og timianstilker. Hell tapenaden over på et lite fat.

  

Sett gryta på bordet og sett hvitløksbrødskivene ned i fatet med tapenade. Dryss over litt timian. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Ingredienser

4


Gryte:

  • 2 kg blåskjell 
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 g hermetiske, knuste tomater
  • 2 ss sriracha- el. annen chilisaus

Garnityr:

  • 8 skiver loff
  • 1 kvast timian
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje

Tapenade:

  • 100 g sorte oliven
  • 1 dl XV olivenolje
  • timian 

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • stor gryte med lokk – sett på høy varme
  • stekeovn – sett pa° 200 °C
  • stekebrett
  • stavmikser
  • høy smal arbeidsbolle
  • 1 grillspyd, ev. en spisepinne (bløtlegg i 5 min.)
  • lite fat 

 


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften