Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Bouillabaisse
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Publisert mandag 30.september 2019


Kongen av franske fiskeretter!


Fremgangsmåte


Til tross for at denne retten opprinnelig ble laget på fiskerester som ikke ble solgt på markedet, betegnes bouillabaisse som kongen av franske fiskeretter. Denne oppskriften sparer deg for mye tilberedningstid, da den bruker en ferdiglaget fond som base, men full av smak!

 

Fremgangsmåte

  1. Rens fisk og reker, men ta vare på bein, hoder og skall. Rens skjellene under kaldt vann. Skjær fiskefiletene i grove stykker
  2. Ha alle ingrediensene til fonden i en gryte og kok opp. La det småkoke i 20 minutter. Hell fonden i en skål gjennom en sil
  3. Varm opp olivenoljen i en gryte og stek finhakket løk, purreløk og gulrøtter ved middels varme. Grønnsakene skal bli myke og få en gyllen farge
  4. Tilsett hvitløk. Tilsett vinen og rør godt rundt
  5. Tilsett safran, sammen med krydderurter, appelsinskall, laurbærblad, moste tomater og 1,5 l av din fiskefond. Kok opp, og la det småkoke i 20 minutter uten lokk
  6. Tilsett fiskestykker, reker og blåskjell. Kok opp bouillabaissen under lokk og la det koke i 6–8 minutter til fisken er tilberedt. Smak til med salt og pepper
  7. Bland ingrediensene til rouillen og smak til med salt og pepper. Server sammen med baguetter og bouillabaisse

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Ingredienser

6


  • 2 kg ferske, hele blandede fisk (f.eks. torsk, laks eller sei)
  • 700 g hele reker
  • 1 kg ferske blåskjell, rengjorte
  • 80 ml ekstra virgin olivenolje
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 3 purreløk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 250 ml tørr hvitvin
  • Litt safran (kan ev. utelates)
  • En bunt friske krydderurter (fennikel, persille, timian)
  • Litt appelsinskall
  • 1 laurbærblad
  • 1 boks moste tomater
  • 1,25–1,5 l hjemmelaget fiskefond (se nedenfor)
  • Salt og pepper
  • En håndhull frisk persille og dill, grovhakket

 

Fiskefond

  • 750 ml kylling- eller fiskefond
  • 1 l vann
  • Fiskebein og hoder
  • Rekeskall og hoder
  • 1 løk, halvert
  • 1 gulrot, skåret i grove stykker
  • 2 fedd hvitløk, hele og urenskede
  • Litt persille
  • 5 hele pepperkorn
  • 1 laurbærblad

 

Rouille

  • 225 g majones
  • ½ fedd hvitløk, finhakket
  • 45 ml fiskefond
  • 1 ts røkt paprika
  • Salt og pepper

 

Baguetter, skåret i skiver og ristet

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?