Bresert lammeskank
Ingredienser
- 4 stk lammeskank
- 1 boks tomat grovhakket
- 3 dl rødvin
- vann så det rekker
- 1 stk gulrot
- 1/2 purreløk
- 3 fedd hvitløk
- 3 stk laurbærblad
- 1 ts hel sort pepper
- 3 kvaster timian
Fremgangsmåte
Grovkutt grønnsakene og fres dem godt i en stor gryte sammen med skankene i noen minutter.
Hell over tomatene, rødvin og krydder og dekk skankene med vann. Sett på lokk.
Sett gryta i ovnen på 150 grader i ca. 4 timer, eller til kjøttet har løsnet
fra beinet. Har du god tid, kan du øke tiden og gå ned på temperatur.
Kok ned kraften til 1/3. Da tykner den og blir en knallgod base til saus.
Server skankene med rødvinssaus, bakte rotgrønnsaker og mandepotetpuré.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-