Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Bringebærpai
Bringebærpai

Bringebærpai

Publisert onsdag 22.juni 2016


En frisk bringebærpai med vaniljekrem og hvit sjokolade.


Fremgangsmåte


Paibunn:

Del smøret i små biter og smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen i en rørebolle så det blir til en jevn, fast deig.

 

Fyll:

Bland lett sammen bringebær, sukker og potetmel i en miksekanne. Må ikke røres for hardt slik at alle bærene holder seg så hele som mulig.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek deigen midt i ovnen på 180°C i ca 12 min så deigen får en lett skorpe. Ta formen ut igjen og fyll først med et jevnt lag vaniljekrem og deretter heller du over bringebærfyllet. Settes inn igjen i ovnen og stekes på 200°C i ca 20-25 min.

Avkjøl paien til fyllet har blitt fast, avslutt gjerne med å drysse over ferske bringebær og dekorer med revet hvit sjokolade.

Serveres rett fra paiformen, gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljekesam.

Ingredienser


Paibunn:

 

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss kaldt vann

 

 

Fyll:

  • 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
  • 400 g bringebær (her kan du velge frosne eller friske bær)
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

 

Pynt

  • friske bringebær
  • revet hvit sjokolade

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?