Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Bringebærpai

Publisert onsdag 22.juni 2016


En frisk bringebærpai med vaniljekrem og hvit sjokolade.


Fremgangsmåte


Paibunn:

Del smøret i små biter og smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen i en rørebolle så det blir til en jevn, fast deig.

 

Fyll:

Bland lett sammen bringebær, sukker og potetmel i en miksekanne. Må ikke røres for hardt slik at alle bærene holder seg så hele som mulig.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek deigen midt i ovnen på 180°C i ca 12 min så deigen får en lett skorpe. Ta formen ut igjen og fyll først med et jevnt lag vaniljekrem og deretter heller du over bringebærfyllet. Settes inn igjen i ovnen og stekes på 200°C i ca 20-25 min.

Avkjøl paien til fyllet har blitt fast, avslutt gjerne med å drysse over ferske bringebær og dekorer med revet hvit sjokolade.

Serveres rett fra paiformen, gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljekesam.

Ingredienser


Paibunn:

 

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss kaldt vann

 

 

Fyll:

  • 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
  • 400 g bringebær (her kan du velge frosne eller friske bær)
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

 

Pynt

  • friske bringebær
  • revet hvit sjokolade

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Microplane, gourmet rivjern grov

    Microplane, gourmet rivjern grov

    Kr 329,-

    Kjøp
  • Rosendahl, grand cru miksekanne 1,25L

    Rosendahl, grand cru miksekanne 1,25L

    Kampanjeslutt: 31.12.2018

    Veil.pris 199,-

    Kr 79,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Rosendahl, grand cru rørebolle 2,4l

    Rosendahl, grand cru rørebolle 2,4l

    Kampanjeslutt: 31.12.2018

    Veil.pris 219,-

    Kr 87,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Klubbpris
    Rosendahl, grand cru tertefat Ø28 cm

    Rosendahl, grand cru tertefat Ø28 cm

    Kampanjeslutt: 22.07.2018

    VEIL. PRIS 399,-

    Kr 239,-

    Kjøp