Brød med fyll
Enkelt å ta med på tur!
Ingredienser
- 30 g gjær
- 6 dl lunkent vann
- 4 ss olivenolje
- 2 ss honning
- 4 ss salt – gjerne flaksalt
- 5 dl durumhvete
- 8 dl hvetemel
Fyll:
- 4 håndfuller spinat
- 1 ss olje
- salt og pepper
- 12 skiver parmaskinke
- 2 kuler mozzarellaost
Fremgangsmåte
Et brød med fyll er enkelt å ta med. Lag det med det du har i kjøleskapet, eller prøv denne lekre varianten med parmaskinke, mozzarella og spinat.
Rør gjæren ut i vannet, og ha i olje, honning og salt. Bland i durummel og hvetemel, og elt deretter deigen til den er smidig. Heves til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Vend spinaten i en panne med litt olje, krydre med salt og pepper. Trykk deigen ut i et rektangel, ca. 1 cm tykk.
Fordel spinaten utover, legg deretter på skinke og små stykker mozzarella. Rull sammen som en rullade, og pensle i skjøtene så fyllet holdes inni. Legg brødet på en bakeplate, og dryss med mel.
Brødet etterheves i 30 min. Stekes ved 250 grader i 5 min, deretter 200 grader i ytterligere 30 min. La brødet avkjøles før du pakker det inn i et rent håndkle.
HUSK! Ta med en god kniv til å skjære opp med.
Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.