Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Cheddargratinert sei

Publisert fredag 13.mai 2016


Cheddargratinert sei med bacon og blomkål


Fremgangsmåte


Start med gratineringssausen. Varm opp melken i en kjele, så unngår du at sausen klumper seg. Smelt smør og fres finhakket løk i en annen. Visp inn hvetemel i smøret. Spe den varme melken i smørblandingen litt etter litt under kraftig visping. Til slutt rives osten i sausen. Smak til med litt muskat, salt og pepper.

Del seien i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper og legg i en smurt ildfast form.

Kutt blomkålen i små buketter og legg i formen rundt fisken. Krydre med salt og pepper og hell litt olivenolje over. Hvis du vil, kan du forkoke blomkålbukettene litt i vann før du har dem i formen.

Hell ostesausen over fisken og sett formen i ovnen på 200 grader i 15 minutter eller til fisken flaker seg når du trykker lett på den – da er den ferdig.

Server med kokte eller ovnsbakte poteter

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus - 

Ingredienser


  • 800 g seifilet
  • 40 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 1/4 løk
  • 5 dl h-melk
  • 100 g cheddarost
  • 1 knivsodd muskat
  • 3 ss gressløk
  • 50 g bacon
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk blomkål

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften

  • Fiskars, FF+ grønnsakskniv

    Fiskars, FF+ grønnsakskniv

    Kr 269,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Fiskars, FF+ kokkekniv medium

    Fiskars, FF+ kokkekniv medium

    Kr 429,-

    Kjøp
  • Kun på nett
    Flying Culinary Circus, solid bambu fjøl

    Flying Culinary Circus, solid bambu fjøl

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 599,-

    Kr 299,-

    Utsolgt i nettbutikk
  • Kun på nett
    Modern House, metropol ildfast form 35cm

    Modern House, metropol ildfast form 35cm

    Kampanjeslutt: 03.02.2018

    Veil.pris 299,-

    Kr 149,-

    Utsolgt i nettbutikk