Cheddargratinert sei
Cheddargratinert sei med bacon og blomkål
Ingredienser
- 800 g seifilet
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 1/4 løk
- 5 dl h-melk
- 100 g cheddarost
- 1 knivsodd muskat
- 3 ss gressløk
- 50 g bacon
- 2 ss olivenolje
- 1 stk blomkål
Fremgangsmåte
Start med gratineringssausen. Varm opp melken i en kjele, så unngår du at sausen klumper seg. Smelt smør og fres finhakket løk i en annen. Visp inn hvetemel i smøret. Spe den varme melken i smørblandingen litt etter litt under kraftig visping. Til slutt rives osten i sausen. Smak til med litt muskat, salt og pepper.
Del seien i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper og legg i en smurt ildfast form.
Kutt blomkålen i små buketter og legg i formen rundt fisken. Krydre med salt og pepper og hell litt olivenolje over. Hvis du vil, kan du forkoke blomkålbukettene litt i vann før du har dem i formen.
Hell ostesausen over fisken og sett formen i ovnen på 200 grader i 15 minutter eller til fisken flaker seg når du trykker lett på den – da er den ferdig.
Server med kokte eller ovnsbakte poteter
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -