Chowder med røkt torsk
Chowder med baconsmør og råkost.
Ingredienser
400 g røkt torsk
Bechamel:
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 8 dl melk
- 1 laurbærblad
- 1 purreløk
- 2 neper
- 300 g hermetisk mais
Råkost:
- 3 gulrøtter
- 1 hjertesalat
- 1 bunt koriander
Appelsindressing:
- 1 dl appelsinjuice
- 1 ss sukker
- 3 ss XV olivenolje
- 100 g bacon
- 50 g smør
Forberedelser
Finn frem
- ingredienser
- stor gryte – ha i kokende vann
- middels stor stekepanne – sett på
- middels høy varme
- liten gryte
- rivjern
Fremgangsmåte
Smelt smør i den store gryten og dryss over melet mens du rører godt.
Tilsett melk og laurbærbladet mens du visper godt og gir bechamelen et oppkok.
Kutt purreløk i tynne skiver. Skrell og kutt neper i båter. Ha alt over i bechamelen.
Rør godt, så det ikke svir seg mens du lar det småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett mais og røkt torsk i bechamelen. La alt trekke på lav varme til fisken er gjennomtrukket.
Kutt bacon i strimler. Ha i stekepannen sammen med litt olje, og stek til det er litt
sprøtt. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt.
Kok opp appelsinjuice med sukker i en liten
gryte til den er redusert til det halve. Tilsett olivenolje og smak til med litt salt. Skrell gulrøttene
og riv på rivjernet, strimle hjertesalat og vend inn appelsindressingen.
Server chowder med baconsmør på toppen og råkost ved siden av.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -