Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Chowder med røkt torsk

Chowder med baconsmør og råkost.


Ingredienser

400 g røkt torsk


Bechamel:

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 8 dl melk
  • 1 laurbærblad
  • 1 purreløk
  • 2 neper
  • 300 g hermetisk mais


Råkost:

  • 3 gulrøtter
  • 1 hjertesalat
  • 1 bunt koriander


Appelsindressing:

  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss sukker
  • 3 ss XV olivenolje
  • 100 g bacon
  • 50 g smør

Forberedelser

Finn frem 

  • ingredienser
  • stor gryte – ha i kokende vann
  • middels stor stekepanne – sett på
  • middels høy varme
  • liten gryte
  • rivjern

Fremgangsmåte

Smelt smør i den store gryten og dryss over melet mens du rører godt. 

Tilsett melk og laurbærbladet mens du visper godt og gir bechamelen et oppkok.


Kutt purreløk i tynne skiver. Skrell og kutt neper i båter. Ha alt over i bechamelen. 

Rør godt, så det ikke svir seg mens du lar det småkoke i ca. 5 minutter.

 

Tilsett mais og røkt torsk i bechamelen. La alt trekke på lav varme til fisken er gjennomtrukket.


Kutt bacon i strimler. Ha i stekepannen sammen med litt olje, og stek til det er litt
sprøtt. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt.

 

Kok opp appelsinjuice med sukker i en liten
gryte til den er redusert til det halve. Tilsett olivenolje og smak til med litt salt. Skrell gulrøttene
og riv på rivjernet, strimle hjertesalat og vend inn appelsindressingen.


Server chowder med baconsmør på toppen og råkost ved siden av.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.