Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Citrus pavlova
Citrus pavlova

Citrus pavlova

Publisert mandag 30.september 2019


Nydelig dessert med syrlig fyll!


Fremgangsmåte


Dette er en dessert som uten tvil vil skape begeistring hos gjestene dine. Pavlovaen har et syrlig fyll av lemon curd, klementiner og pasjonsfrukt, som passer perfekt til den sprø marengsbunnen og den kremede Creme Anglaise. I tillegg kan den stekes og serveres direkte i vår buffetgryte, som gjør den perfekt som lett gjestemat med en elegant servering.

 

  1. Varm opp ovnen til 160 °C / varmluft 150 °C
  2. Pisk eggehvitene til de er luftige men faste. Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å piske. Tilsett vanilje og pisk til eggehvitene er glinsende
  3. Ha bakepapir i buffetgryten og plasser en liten steintøysskål med bunnen i været i midten av gryten. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt den ut i små topper rundt skålen i gryten. Når all marengsen er sprøytet ut, fjernes skålen og gryten settes i ovnen uten lokk. Stek i 1 time
  4. Imens lager du Creme Anglaise. Varm opp kremfløten og appelsinskallet forsiktig i en tykkbunnet kasserolle og slå av varmen når fløten begynner å boble.
  5. Pisk eggeplommene og sukkeret sammen til det danner seg en kremet eggesnaps. Tilsett en litt av den lune fløten og rør det forsiktig sammen. Hell nå hele eggeplommeblandingen over i den resterende fløten i kasserollen og varm forsiktig opp sammen på svak til middels varme. Sørg for å røre konstant til massen har tyknet. Det vil ta omkring 5 minutter. Ta kasserollen av varmen og dekk kremen med husholdningsfilm
  6. Pisk kremfløten og melisen luftig. Spre fløteskummet ut over den avkjølte marengsen
  7. Fordel lemon curd og pasjonsfruktkjerner over kremfløten. Skjær klementinene ut i tynne skiver og fordel på desserten sammen med de friske krydderurtene
  8. Fjern husholdningsfilmen fra Creme Anglaisen og varm den forsiktig opp under omrøring. Hell kremen opp i en liten skål og plasser den i hullet av pavlovaen. Dryss på melis og server

 

TIPS

Både marengsen og Creme Anglaisen kan lages dagen i forveien. Varm bare opp Creme Anglaisen i 20 sekunder i mikrobølgeovnen før servering.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Ingredienser

8


  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

 

Creme Anglaise

  • 115 ml kremfløte
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss sukker

 

Til anretning

  • 150 ml kremfløte
  • 2 ts melis
  • 60 g lemon curd
  • 2 klementiner
  • 2 pasjonsfrukter
  • 20 g pistasjnøtter, grovhakket
  • 1 håndfull frisk sitrontimian eller sitronmynte

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?