Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Deilig gresskarsuppe
Deilig gresskarsuppe

Deilig gresskarsuppe

Publisert søndag 28.juni 2020


med hvitløk og kokosmelk


Fremgangsmåte


Forvarm ovnen til 200°.

Skjær gresskaret i like store båter og gulrøttene i biter. Skjær litt av toppen av hvitløken.

Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløkene med rapsolje og ha de i en ildfastform. Strø spisskummen over grønnsakene og kvern litt salt og pepper over de samtidig. Sett i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

Skrap gresskarkjøttet fra skallet – det er lettere å gjøre dette om du lar de avkjøle litt først. Press hvitløken ut av skallet og ha alt opp i en gryte.

Hell kokosmelken og kraften/buljongen i gryta. Bruk en stavmikser for å kjøre alt så glatt som du ønsker. Synes du suppen blir for tykk kan du ha opp i mer kraft/buljong eller vann. Varm opp suppen og smak til med salt.

Pynt med brønnkarse/urter og ristede gresskarkjerner.

For å riste gresskarkjerner har du de opp i en tørr panne eller gryte. Når de begynner å ‘poppe’ og få litt farge er de ferdige.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Wik & Walsøe.

Ingredienser

4


• en hokaiddogresskar på ca. 1.5 kilo
• 500 g gulrøtter
• en hel hvitløk
• 2 ss rapsolje
• 1 ts spisskummen
• salt, pepper
• en boks á 400 g kokosmelk
• 5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft eller buljong

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?