Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Egendesignet pizza

Lag ditt eget italienske pizzakonsept


Ingredienser

12 porsjonspizzaer

Pizzabunn:

  • 6 dl lunkent vann
  • Gjær (¼ pakke fersk el. 3 g tørr)
  • 1 ½ ss sukker
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 kg hvetemel¹
  • 1 ss salt


Pizzasaus:

  • 1 kepaløk (eller annen)
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 bokser tomater
  • ½ dl olivenolje
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast persille
  • 10 cm hyssing
  • 3 ss sukker
  • 2 ss balsamicoeddik
  • ½ ts kajennepepper


Forslag til garnityrer:

  • Revet jarlsberg
  • Revet mozzarella, 
  • Skivet bøffelmozzarella
  • Smuldret blåmuggost/parmesan
  • Tomat i skiver
  • Rødløk i ringer
  • Hele oliven
  • Kapers
  • Grovkuttet artiskokk
  • Spekeskinker, kokte skinker og pølser med mye fett og smak.
  • Olivenolje

 

Forberedelser

Lang tid før:

Lag sausen og hell litt olivenolje over på toppen slik at den konserveres.

 

2 dager før:

Pizzabunner

 

1 dag før:

Lag pizzadeig. Kutt og riv ost.

 

Samme dag:

Stek deigene. Kutt all garnityr og topping.

 

Ved servering:

Stek pizzaen.

Fremgangsmåte

Pizzabunn:

Til bunnene røres gjær og sukker ut i vann før du tilsetter olje, mel og salt. Elt deigen på lav hastighet i 12–15 minutter. La den hvile i 25 minutter. Del deigen i 12 emner på ca. 140 gram. Elt og form hvert emne til små baller og ha dem på et oljet stekebrett med god avstand.

 

La deigene stå på brettet i 2–3 timer i romtemperatur. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes, gjerne natten over. Kjevle deigen ut til runde leiver så tynt du klarer og legg på bakepapir. Stek bunnen i ovnen på 220°C i ca. 5 minutter. Pizzabunnene kan stekes ferdige og fryses for oppbevaring. Sett frem en stabel med ferdigstekte bunner slik at det for gjesten bare er å ta på saus, ost og garnityr og steke i ovnen på så høy temperatur ovnen din klarer. Et ekstra tips er å alltid ha over olivenolje rundt kantene på pizzaen for å få gylne og sprø kanter.

 

Pizzasaus:

Start med å hakke hvitløk og løk til sausen. Fres løken i olivenolje på middels varme til løken begynner å bli blank, tilsett hvitløken og surr videre et par minutter. Knyt alle urtene sammen til en bunt med hyssingen og tilsett sammen med tomater, balsamico og kajennepepper. La sausen småkoke i 20–30 minutter på middels varme til den er redusert til ?. Ha sukkeret i sausen og smak til med salt og grovkvernet pepper.

 

Eksempel på Pizza Bianca:

  • 1 bunn
  • 1 dl crème fraîche
  • Litt finkuttet persille
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • Salt og pepper
  • ½ dl revet parmesan
  • ½ dl blåmuggost
  • 100 g mozzarella

 

Bland crème fraîche med hvitløk, persille, salt og pepper. 

Smør fyllet på bunnen og fordel osten utover. Stek helst pizzaen på steinplate i en ovn forvarmet til 250°C i ca. 5 minutter.

 

- Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.