Enkelt og trendy med dipp
Serveres som tilbehør eller snacks!
Ingredienser
Tzatziki-dipp:
- Tzatziki-dipmiks
- Kesam
- Gresk yoghurt
- Lime
- Agurk
- Eple
- Mynte
Pesto-dipp
- Kesam
- Paprika pesto
- Lime
Fremgangsmåte
Tzatziki-dipp:
Bland ca 3 ss tzatziki-dipp med 2 dl kesam og 1 dl gresk yoghurt. Press saften av ½ lime over. Finhakk frisk mynte og ½ eple, riv agurken på rivjern og klem ut så mye væske som du klarer av agurken (væsken skal ikke brukes). Bland mynte, eple og agurk med dippmixen og la stå kjølig i ca 1 time før servering. Nydelig som dipp til mini grissini, chips og grønnsaker.
Pesto-dipp:
Rør sammen 3 dl kesam og 3 ss paprika pesto.
Skvis over saften av en limebåt.
Lag søtpotetfries - nydelig å dippe i både tzatziki-dipp og paprikapesto!
Vask søtpotetene godt. Kutt potetene i strimler som fries. Vend potetstrimlene i olje, dryss over salt, pepper og røkt chilipulver. Legg potetstrimlene på et stekebrett og stek i ovnen på 200 C i ca 40 minutter. Potetene er gyldne og sprø når de er ferdige.
TIPS! Dipp kan også brukes som tilbehør til middagen, som dressing til salater, eller som pålegg på brødskiva.
Oppskriftene har vi fått fra Cemo.