Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Grønnkålsuppe
Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Grønnkålsuppe med kokte vaktelegg og helsprø bacon


Fremgangsmåte


Rens grønnkålen, fjern alle tykke stilker og grovhakk bladene. Kok kålen i vann til den har myknet, ca. 10 minutter. Ta vare på kokevannet. Mos grønnkål i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Hvis du ønsker litt struktur i suppen, stopper du prosessen før alt er most.

 

Lag jevning av smør og mel ved å smelte smøret, drysse melet over og vispe det sammen. Spe med kokevannet litt etter litt mens du visper hele tiden. Da skal det ikke klumpe seg. Ha oppi den moste grønnkålmassen, fløte, og buljongterning. La suppen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Tykkelsen kan reguleres med mer fløte eller vann hvis den skulle bli for tykk eller tynn. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

 

Grovkutt bacon og stek det i en panne til det er sprøtt. Kok vakteleggene i 2 minutter, skrell og del dem i to. Ha eggene på toppen av suppen sammen med bacon ved servering. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Ingredienser

4


  • 500 g grønnkål (kan også bruke grønne erter, brennesle eller spinat)
  • 1 1⁄2 l vann (det kan være godt å bytte ut noe av vannet med kyllingfond)
  • 2 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1 dl fløte
  • 1⁄2 revet muskatnøtt
  • Salt og nykvernet pepper
  • 8 vaktelegg
  • 150 g bacon 

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?