Grønnkålsuppe
Grønnkålsuppe med kokte vaktelegg og helsprø bacon
Ingredienser
- 500 g grønnkål (kan også bruke grønne erter, brennesle eller spinat)
- 1 1⁄2 l vann (det kan være godt å bytte ut noe av vannet med kyllingfond)
- 2 ss meierismør
- 3 ss hvetemel
- 1 kyllingbuljongterning
- 1 dl fløte
- 1⁄2 revet muskatnøtt
- Salt og nykvernet pepper
- 8 vaktelegg
- 150 g bacon
Fremgangsmåte
Rens grønnkålen, fjern alle tykke stilker og grovhakk bladene. Kok kålen i vann til den har myknet, ca. 10 minutter. Ta vare på kokevannet. Mos grønnkål i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Hvis du ønsker litt struktur i suppen, stopper du prosessen før alt er most.
Lag jevning av smør og mel ved å smelte smøret, drysse melet over og vispe det sammen. Spe med kokevannet litt etter litt mens du visper hele tiden. Da skal det ikke klumpe seg. Ha oppi den moste grønnkålmassen, fløte, og buljongterning. La suppen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Tykkelsen kan reguleres med mer fløte eller vann hvis den skulle bli for tykk eller tynn. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Grovkutt bacon og stek det i en panne til det er sprøtt. Kok vakteleggene i 2 minutter, skrell og del dem i to. Ha eggene på toppen av suppen sammen med bacon ved servering.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-