Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Ertesuppe med mynte og crostini

Server en deilig ertesuppe med mynte og crostini


Ingredienser

Ertesuppe med mynte:

  • 500 g poteter
  • 2 stk. purreløk
  • 2 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 l god grønnsaksbuljong
  • 1 bunt mynte
  • 800 g fine erter, tinede
  • 5 dl fløte
  • havsalt og nykvernet pepper
  • en stor håndfull erteskudd


Crostini med geitost:

  • 6 skiver brød
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g frisk geitost
  • 1 ss hakket sitrontimian
  • havsalt
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Ertesuppe med mynte:

Skyll potetene. Fjern de ytterste bladene fra purreløkene og skyll dem grundig ren for jord. Skjær poteter og purre i mindre biter.

Grovhakk løken. Varm opp olje i en gryte.

Stek poteter, purre og løk i noen minutter.

Hell kokende buljong i gryten.

Legg på lokk og la det småkoke i 20–25 minutter til potetene er helt møre.

Legg til side noen hele mynteblader til å pynte suppen med.

Grovhakk mynten. Tilsett erter, mynte og fløte. Kok i 6–8 minutter.

Blend suppen i en blender og hell den tilbake i gryten. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.

Anrett suppen i skåler. Pynt med erteskudd og mynteblader og server med crostini.

 

Crostini med geitost

Sett ovnen på 200 °C.

Drypp olivenolje over brødet.

Skjær geitosten i skiver og legg den på brødet.

Strø den hakkede sitrontimianen utover, krydre med havsalt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje til slutt.

Skjær hver skive brød i trekanter.

Legg crostiniene på bakepapir på en bakeplate og rist dem i ovnen i 8–10 minutter.

Avkjøl crostiniene på rist før de serveres til suppen.

 

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.