Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Ertesuppe med mynte og crostini
Ertesuppe med mynte og crostini

Ertesuppe med mynte og crostini

Publisert onsdag 22.juni 2016


Server en deilig ertesuppe med mynte og crostini


Fremgangsmåte


Ertesuppe med mynte:

Skyll potetene. Fjern de ytterste bladene fra purreløkene og skyll dem grundig ren for jord. Skjær poteter og purre i mindre biter.

Grovhakk løken. Varm opp olje i en gryte.

Stek poteter, purre og løk i noen minutter.

Hell kokende buljong i gryten.

Legg på lokk og la det småkoke i 20–25 minutter til potetene er helt møre.

Legg til side noen hele mynteblader til å pynte suppen med.

Grovhakk mynten. Tilsett erter, mynte og fløte. Kok i 6–8 minutter.

Blend suppen i en blender og hell den tilbake i gryten. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.

Anrett suppen i skåler. Pynt med erteskudd og mynteblader og server med crostini.

 

Crostini med geitost

Sett ovnen på 200 °C.

Drypp olivenolje over brødet.

Skjær geitosten i skiver og legg den på brødet.

Strø den hakkede sitrontimianen utover, krydre med havsalt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje til slutt.

Skjær hver skive brød i trekanter.

Legg crostiniene på bakepapir på en bakeplate og rist dem i ovnen i 8–10 minutter.

Avkjøl crostiniene på rist før de serveres til suppen.

 

 

- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset - 

Ingredienser

6


Ertesuppe med mynte:

  • 500 g poteter
  • 2 stk. purreløk
  • 2 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 l god grønnsaksbuljong
  • 1 bunt mynte
  • 800 g fine erter, tinede
  • 5 dl fløte
  • havsalt og nykvernet pepper
  • en stor håndfull erteskudd


Crostini med geitost:

  • 6 skiver brød
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g frisk geitost
  • 1 ss hakket sitrontimian
  • havsalt
  • nykvernet pepper

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?