Ertesuppe med mynte og crostini
Server en deilig ertesuppe med mynte og crostini
Ingredienser
Ertesuppe med mynte:
- 500 g poteter
- 2 stk. purreløk
- 2 stk. løk
- 1 ss olivenolje
- 1,5 l god grønnsaksbuljong
- 1 bunt mynte
- 800 g fine erter, tinede
- 5 dl fløte
- havsalt og nykvernet pepper
- en stor håndfull erteskudd
Crostini med geitost:
- 6 skiver brød
- 3 ss olivenolje
- 100 g frisk geitost
- 1 ss hakket sitrontimian
- havsalt
- nykvernet pepper
Fremgangsmåte
Ertesuppe med mynte:
Skyll potetene. Fjern de ytterste bladene fra purreløkene og skyll dem grundig ren for jord. Skjær poteter og purre i mindre biter.
Grovhakk løken. Varm opp olje i en gryte.
Stek poteter, purre og løk i noen minutter.
Hell kokende buljong i gryten.
Legg på lokk og la det småkoke i 20–25 minutter til potetene er helt møre.
Legg til side noen hele mynteblader til å pynte suppen med.
Grovhakk mynten. Tilsett erter, mynte og fløte. Kok i 6–8 minutter.
Blend suppen i en blender og hell den tilbake i gryten. Smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Anrett suppen i skåler. Pynt med erteskudd og mynteblader og server med crostini.
Crostini med geitost
Sett ovnen på 200 °C.
Drypp olivenolje over brødet.
Skjær geitosten i skiver og legg den på brødet.
Strø den hakkede sitrontimianen utover, krydre med havsalt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje til slutt.
Skjær hver skive brød i trekanter.
Legg crostiniene på bakepapir på en bakeplate og rist dem i ovnen i 8–10 minutter.
Avkjøl crostiniene på rist før de serveres til suppen.
- Oppskriften har vi fått fra Le Creuset -