Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fastelavnsboller med blåbærkrem
Fastelavnsboller med blåbærkrem

Fastelavnsboller med blåbærkrem

Publisert onsdag 10.januar 2018


Luftige fastelavnsboller med deilig blåbærkrem!


Fremgangsmåte


Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn blåbærsyltetøyet (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med noen friske blåbær ved siden av.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl. På bildene ser du Rhombe-tallerken fra Lyngby Porcelæn-

Ingredienser

6


Fastelavnsboller:

50 g fersk gjær

3,5 dl melk (romtemperert)

500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)

100 g sukker

100 g smør (romtemperert, i terninger)

½ - 1 ts kardemomme

½ ts bakepulver

½ ts salt

1 egg til pensling

 

Krem:

3 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

Hjemmelaget blåbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy fra butikk

 

Til servering:

Dryss med melis og ferske blåbær

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?