Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fastelavnsboller med bringebærkrem
Fastelavnsboller med bringebærkrem

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Publisert onsdag 12.februar 2020


Smaker like godt som de ser ut!


Fremgangsmåte


Dette er en herlig dessert som smaker like godt som den ser ut! Den friske bringebærsmaken er virkelig prikken over i’en til de søte bollene.

Fremgangsmåte fastelavnsboller

Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.

Fremgangsmåte krem

Pisk kremfløte til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn bringebærsyltetøy (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Tips: Bruk litt sitronsaft i kremen for en syrlig smak. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med friske bringebær ved siden av.

 

 

Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.

Ingredienser


Boller:

  • 50 g fersk gjær
  • 3,5 dl melk (romtemperert)
  • 500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)
  • 100 g sukker
  • 100 g smør (romtemperert, i terninger)
  • ½ - 1 ts kardemomme
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 egg til pensling

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • Hjemmelaget bringebærsyltetøy eller bringebærsyltetøy fra butikk

 

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?