Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Fortune cookies

Publisert torsdag 12.mai 2016


Lykkekaker med mascarpone- og pasjonsfruktkrem


Fremgangsmåte


For å lage lykkekakene må du først skrive lykkønskninger på papirremser som er ca. 19 cm lange og 2 cm brede. Brett dem sammen. Legg en silikonmatte eller et bakepapir på et stekebrett. Visp eggehvitene lett med oljen, men ikke for stivt. Bland maisstivelse, hvetemel og sukker i en annen bolle og visp det inn i eggehvitene sammen med vannet til en fin røre. Røren skal ikke være rennende, men enkelt kunne dryppe av en tresleiv. (Nå kan du tilsette konditorfarge for å sette farge på kakene hvis du ønsker). Form sirkler (ca. 10 cm i diameter) av røren på bakepapiret eller silikonmatten. Bak kakene i ovnen på 150°C til den ytterste kanten får en gyllen farge, ca. 14–15 minutter.

 

 

Nå må du jobbe raskt. Legg lappen med lykkønskningen midt på kaken, ta kaken av papiret med en

kakespade og brett den i to til en halvmåne. Legg så halvmånen over på kanten av en kopp eller

bolle med åpningen opp og «knekk» den over kanten på midten. Bøy kaken ned på sidene slik at

den får riktig form og legg den over i en muffinsform e.l. til avkjøling for å unngå at den bøyer seg

tilbake. Når den stivner, blir den hard og sprø. Skulle du ikke rekke å bøye alle før de er for harde,

kan du varme dem lett opp igjen i ovnen og starte på nytt.

 

 

Lag mascarponekrem ved å blande osten med fløten og visp til du får en myk krem. 

Skrap ut pasjonsfruktkjøttet og bland med melis. Server i skål eller i et halvt pasjonsfruktskall 

med litt fruktkjøtt på toppen som dipp til kakene.

 

Anbefalte drikker:

Vin Santo fra Toscana, Italia

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -


Ingredienser

4


Lykkekaker:

  • 2 store eggehviter
  • 3 ss olje
  • 8 ss hvetemel
  • 1 ½ ts maisstivelse
  • ¼ ts salt
  • 8 ss sukker
  • 3 ts vann
  • Ev. konditorfarge

Mascarponekrem:

  • 2 ½ dl mascarpone-ost
  • ½ dl fløte
  • 80 g melis
  • 3 pasjonsfrukter

Forberedelser


Lang tid før:

Lag lykkekakene.

 

1 dag før:

Lag mascarponekremen og legg klar i serveringsskål.

 

Samme dag:

Legg opp kakene på fat eller tallerken.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften