Frisk mandolinsalat
Sunt og godt!
Ingredienser
- 2 fenikkel
- 2 ss flytende honning
- 2 lime, helst økologiske
- 2 epler
- 1 sjalottløk
- 1 bunt dill
- 50 g saltede mandler
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær bort toppen og bunnen på fenikkelen. Fjern stokken med et kjeglesnitt i bunnen av hver fenikkel. Skjær de i tynne skiver, gjerne på en mandolin, og legg de i en frysepose. Bland honning med revet limeskall og limesaft. Hell marinaden i posen med fenikkel, og la det marinere i kjøleskapet i ca. 1-2 timer.
Skyll eplene og fjern kjernehuset. Pill løken. Skjær epler og sjalottløk i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Avdrypp fenikkelen i en sil, og bland den sammen i en skål med epler, løk og plukket dill. Dryss med hakkede mandler, salt og pepper.
Oppskriften har vi fått fra Brix Design v/Julie Hey.