Fristelser i glass
Tre forfriskende oppskrifter servert i lekre glass
Ingredienser
Jordbær- og bringebærsmoothie
Oppskrift til 2 glass
3 dl eple eller appelsinjuice
400 gram frosne jordbær
400 gram frosne bringebær
2 bananer
Ferske jordbær til pynt
Sitronfromasj
0,5 l vann
4 gelatinplater
3 dl kremfølte
3 egg
1 dl sukker
Saft av 1,5 sitron
Sitronskall
Sitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte
Jordbær- og bringebærsmoothie (i Future-glass fra Holmegaard)
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til ønsket konsistens.
Sprudlene limonade med friske bær (i Perfection champagne-glass fra Holmegaard)
Lag din egen limonade eller kjøp ferdig blandet
Bland dette med kullsyrevann og smak til etter ønsket friskhet
Del grillspyrd i 2 og tre på dine favorittbær
Tips: Frys gjerne grillspydene med bær noen timer før serveringen, så blir det ekstra avkjølende og godt
Sitronfromasj (Servert i Perfection cocktailglass fra Holmegaard)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 6-7 minutter. Klem ut vann og løs opp gelatinen i kokende vann. Pisk kremen halvstiv, og pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett gjerne litt revet sitronskall i eggedosisen hvis du ønsker det. Hell gelatinen i en tykk stråle i eggedosisen og rør forsiktig samtidig. Vend inn pisket krem og sitronsaft. Fyll fromasj i lekre coctailglass, dekk med plast og sett det kaldt minst et par timer eller over natten. Server fromasjen med sitronskall og et par blader sitronmelisse.