Fruktpizza
Perfekt til piknik på stranden!
Ingredienser
Hjemmelaget pizzadeig (eller bruk en pakke ferdig pizzadeig)
- 3½ dl kaldt vann
- 50g fersk gjær
- 2 msk olivenolje
- ½ msk salt
- 10 dl / 600g hvetemel + litt ekstra til utbaking
Pizzafyll:
- Plommesyltetøy eller et syrlig hjemmelaget syltetøy
- 2-3 ferskre epler i tynne skiver
- 6-8 plommer i skiver
- Svarte sesamfrø
- Gresskarfrø
- Hakkede hasselnøtter til topping
- Litt rosmarin
- (geitost)
Fremgangsmåte
Pizzadeig (6 pizzaer):
- Hell vann i en bolle og tilsett gjær, olje og salt
- Bland sammen og ha i melet. Kna deigen den den er jevn
- La deigen heve i 1 – ½ time
- Del deigen inn i 6 store boller (ca. 200g per bolle)
- Legg de på et fat og dekk de med et fuktig håndkle
- Sett i kjøleskapet i minst 5 timer
Pizzamekking:
- Sett ovnen på 220 grader
- Rull ut deigen og del i to
- Kjevle ut deigen til den er dobbelt så stor. (En halv deig rekker til 4 personer)
- Spre plommesyltetøyet på deigen og topp med eplene og plommene
- Legg på skiver med geitost om ønsket
- Strø over sesamfrø, gresskarfrø og hasselnøtter
- Garner med litt rosmarin
- Stek midt i ovnen i ca. 15 min
- Pakk inn på praktisk muligst måte og ta med på stranden
Tips! Server med Crème Fraiche og en god kopp varm toddy.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wik & Walsøe.