Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Gazpacho à la kjøleskapet rundt

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Kjapp suppe av kjøleskapets innhold


Fremgangsmåte


Er det en av ingrediensene du ikke har, ikke fortvil, miks deg frem til en frisk, kald grønnsakssuppe. Ingrediensene under kan brukes i ca. mengder, men tomater bør uansett inkluderes.

 

Fremgangsma°te:

Skrell og kutt grønnsakene grovt og kjør til pure´ i blender. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og oliven­ olje. Suppen skal være kald, frisk og med balanse mellom syrlighet og sødme, derfor er det viktig a° bruke tid pa° a° smake til skikkelig med eddiken mot sukker og salt. Pynt med garnityr som strimler av agurk, oliven og fetaost. Det er ogsa° alltid fint med noen dra°per olivenolje pa° toppen, litt urter og kanskje ogsa° sprø krutonger og spekeskinke. 

Ingredienser

4


Grønnsakssuppe:

  • 6 tomater (ev. 1 boks hermetiske tomater)
  • 2 løk (ev. rød- eller sjalottløk)
  • 1⁄2 agurk
  • 1 paprika
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 chili u/frø (eller 1 ss av en eller annen form for chilisaus, sambal oelek e.l.)
  • 3 fedd hvitløk
  • Urter som f.eks. kjørvel, basilikum, koriander eller persille
  • 4 ss rødvins- eller annen eddik
  • 2 ss sukker
  • Salt og pepper
  • 1⁄2 dl god olivenolje


Forslag til garnityr i suppen:

  • Agurk i strimler eller terninger
  • Oliven
  • Fetaost
  • Avokado
  • Terninger av grønnsakene du har hatt i suppen
  • Loff eller annet brød som sprøstekes med olje
  • Spekeskinke eller annen god spekemat i strimler 

Forberedelser


1 dag før:

Lag suppen og kutt garnityrene klare.

 

Ved servering:

Dander i tallerken eller glass.


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften