Gazpacho à la kjøleskapet rundt
Kjapp suppe av kjøleskapets innhold
Ingredienser
Grønnsakssuppe:
- 6 tomater (ev. 1 boks hermetiske tomater)
- 2 løk (ev. rød- eller sjalottløk)
- 1⁄2 agurk
- 1 paprika
- 2 stilker stangselleri
- 1 chili u/frø (eller 1 ss av en eller annen form for chilisaus, sambal oelek e.l.)
- 3 fedd hvitløk
- Urter som f.eks. kjørvel, basilikum, koriander eller persille
- 4 ss rødvins- eller annen eddik
- 2 ss sukker
- Salt og pepper
- 1⁄2 dl god olivenolje
Forslag til garnityr i suppen:
- Agurk i strimler eller terninger
- Oliven
- Fetaost
- Avokado
- Terninger av grønnsakene du har hatt i suppen
- Loff eller annet brød som sprøstekes med olje
- Spekeskinke eller annen god spekemat i strimler
Forberedelser
1 dag før:
Lag suppen og kutt garnityrene klare.
Ved servering:
Dander i tallerken eller glass.
Fremgangsmåte
Er det en av ingrediensene du ikke har, ikke fortvil, miks deg frem til en frisk, kald grønnsakssuppe. Ingrediensene under kan brukes i ca. mengder, men tomater bør uansett inkluderes.
Fremgangsma°te:
Skrell og kutt grønnsakene grovt og kjør til pure´ i blender. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og oliven olje. Suppen skal være kald, frisk og med balanse mellom syrlighet og sødme, derfor er det viktig a° bruke tid pa° a° smake til skikkelig med eddiken mot sukker og salt. Pynt med garnityr som strimler av agurk, oliven og fetaost. Det er ogsa° alltid fint med noen dra°per olivenolje pa° toppen, litt urter og kanskje ogsa° sprø krutonger og spekeskinke.