Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Granola til frokost
Granola til frokost

Granola til frokost

Publisert mandag 23.mars 2020


...eller dessert!


Fremgangsmåte


Mange starter dagen med frokostblanding av ett eller annet slag, og granola er en næringsrik og knasende god frokost. En enkel favoritt er blandingen av granola, yoghurt. cottage cheese, friske bær og litt akasiehonning. Kan også gjerne lages som kjøleskapsgrøt. Bland sammen en del granola, en del melk, og en del yoghurt. Rør godt sammen. La stå et par timer i kjøleskapet for å myke seg opp, gjerne over natten. Rør litt i grøten før servering, bland gjerne i litt cottage cheese. Topp grøten med friske bær og eventuelt litt honning. Så godt og så enkelt.

Granola kan brukes til så mye mer enn bare frokost. Prøv granola i desserter, småkaker, muffens eller snackbarer.

 

Chiapudding dessert, toppet med granola: 

Skrap ut frø av vaniljestangen og bland sammen med chia­frø, melk og honning. Rør godt rundt. Fordel blandingen i serveringsglass og la stå i kjøleskapet i minst 6-7 timer til den er blitt fast. Serveres med friske bringebær og et par skjeer granola på toppen.

 

Granola snackbar:

Ta stenene ut av dadlene og legg dadlene i en liten bolle. Hell over kokende vann og la dadlene ligge i bløt i 10 min. Ta dadlene ut av vannet og ha dadlene i en food processor. Bland i resten av ingrediensene og kjør blandingen til en jevn mos med litt store biter. Kle en form med bakepapir (ca 20x15 cm), og press blandingen hardt ned i formen, ca 1,5 cm tykt. Bruk baksiden av en skje og jevn ut. Stekes midt i ovnen ved 175° C i 15 minutter. Avkjøl i 10 minutter. Del firkanten opp i avlange barer, stek barene videre midt i ovnen i 5-7 minutter.
Barene har god holdbarhet og kan gjerne oppbevares kjølig i en boks eller eventuelt fryses.

 

Oppskriften har vi fått fra Cemo.

Ingredienser


Chiapudding:

  • 6 ss chiafrø
  • 3 dl melk
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 stk vaniljestang
  • Granola
  • Friske bær (bringebær)

Granola snackbar:

  • 10 stk dadler
  • Salt (en klype)
  • 6 ss peanøttsmør
  • 1 ts kanel
  • 4 dl granola

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?