Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Gratinert ytrefilet

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet


Fremgangsmåte


Lag gratineringen først. Bland revet gruye`re og pepperrot med dijonsennep og grovhak- ket kjørvel. Stivpisk gjerne cre`me frai^chen i en kjøkkenmaskin før du blander i osten og smaksingrediensene. Da fa°r du en litt luftigere gratinering.

 

Kutt kjøttet i 4 like store biffer og krydre godt med salt og pepper. Brun biffene pa° begge sider i olje i en skikkelig varm panne.

 

Skru ned varmen til middels varme og ha i smør, knuste hvitløksfedd og oregano. Øs det nøttebrune smøret over biffene.

 

Labiffenesteketildena°renkjerne- temperatur pa° ca. 48–50 grader. Legg dem pa° et brett eller i en form. Du kan ogsa° ha grønnsaker du har lyst a° servere til i formen, og sa° legge bif- fene over. Fordel gratineringen over biffene.

 

Gratiner biffene i ovnen under grillelemen- tet. Her er det viktig a° passe pa° hele tiden – det tar ikke lang tid før gratineringen er gyllen og fin, og det er viktig a° unnga° at den brenner seg.

 

La kjøttet hvile noen minutter før servering. 

 

Server gjerne med ovnsbakte poteter, potetpure´, en god rødvinssaus og bakte rot- grønnsaker. 

Ingredienser

4


  • 800g ytrefilet
 
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 80g gruyère
 
  • 4 ss solskkeolje
 
  • 1 ss pepperrot
  • 2 ss kjørvel
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 kvast oregano
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften