Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Gravet laks
Gravet laks

Gravet laks

Publisert mandag 06.november 2017



Fremgangsmåte


Plukk ut eventuelle bein fra laksen, og bruk deretter en skarp kniv til å lage snitt tvers over skinnet. Pass på å ikke skjære gjennom kjøttet. Bland sukker, salt og pepper, og gni det inn i laksen på kjøttsiden. Strø over den hakkede dillen, og legg laksen i en pose. Legg den deretter med dillsiden ned i en form. Sett formen i kjøleskapet og la laksen ligge i 2-3 døgn. Skrap bort krydderet og legg den ferdig gravede laksen i en tørr form. Den holder ca 3-4 dager i kjøleskap.

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra OBH Nordica-

Ingredienser

6-8


  • 700 g lakseside med skinn
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl salt
  • 1 ss hvite og svarte pepperkorn (grovt malt)
  • 1 knippe dill, grovt hakket

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?