Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Gulrotrundstykker
Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker

Publisert mandag 08.juli 2019


Perfekt i matpakken eller som turmat!


Fremgangsmåte


Ha mel, salt, sukker og tørrgjær i en bakebolle. Spe på med lunket vann, olje og finrevet gulrot og elt i 10-15 minutter (eller til deigen er smidig og slipper bollen) i en kjøkkenmaskin. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30-40 min.

Del deigen i 16 like emner og trill ut avlange eller runde rundstykker. Trykk de litt ned og hev med klede over i 30 min.

Stek på 220 grader i 10 minutter.

Avkjøl på rist.

 

PS! Deigen kan også brukes til å lage to brød. Stekes da på 220 grader i 20-25 minutter.

 

Oppskrift og bilder har vi fått av Line Trondrud Kjeserud.

Ingredienser


  • 300g siktet hvetemel
  • 400g grovt mel
  • 1ts salt
  • 2ts sukker (kan sløyfes)
  • 3 1/2 dl vann
  • 3 SS olivenolje
  • 1pk tørrgjær
  • 1 medium gulrot

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?