Helsprø tortillas
Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt
Ingredienser
- 16 kongereker
- 8 satay-pinner
- 2 dl thai glaze med sitrongress
- 1 dl grønn salsa
Korianderyoghurt:
- 2 dl matyoghurt
- 1 lime (juice)
- 1 liten bunt koriander
- ½ ss sukker
- 1 lime
Puffede tortillalefser:
- 300 g hvetemel
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 2,4 dl varmt vann
- 1 l solsikkeolje
Fremgangsmåte
Lefser:
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle
deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen,
én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i
midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter.
Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halvmåner over på papir for å renne av seg. Serveres
umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser
kan også friteres til de puffer opp litt.
Bland halvparten av thai glazen med kongerekene og la dem gjerne marinere natten
over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje
til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.
Lag korianderyoghurt ved å blande matyoghurt, limejuice, grovhakket koriander,
sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet
og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -