Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Helsprø tortillas

Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt


Ingredienser

  • 16 kongereker
  • 8 satay-pinner
  • 2 dl thai glaze med sitrongress
  • 1 dl grønn salsa

Korianderyoghurt:

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime (juice)
  • 1 liten bunt koriander
  • ½ ss sukker
  • 1 lime

Puffede tortillalefser:

  • 300 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • 2,4 dl varmt vann
  • 1 l solsikkeolje

Fremgangsmåte

Lefser:

Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.


Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle 

deigen til ca. 2 mm tykkelse.


Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, 

én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i
midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. 

Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.

 

 

Friter lefsene og legg dem bøyd som halvmåner over på papir for å renne av seg. Serveres
umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser
kan også friteres til de puffer opp litt.

 

Bland halvparten av thai glazen med kongerekene og la dem gjerne marinere natten
over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje
til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.

 

Lag korianderyoghurt ved å blande matyoghurt, limejuice, grovhakket koriander,
sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet
og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.