Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
500,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Helstekt kylling

Publisert torsdag 12.mai 2016


Helstekt kylling med urter og sitron


Fremgangsmåte


Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen
med saften fra 1/2 sitron. Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. 

Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med

stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

 

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. 

Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, 

kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. 

Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du
ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

 

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer. 

 

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den. Server med risotto.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com 

Ingredienser

4


  • 1 stk hel kylling (1 1/2 - 2 kg)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 ss timian
  • 1 ss persille
  • Olivenolje
  • 2 stk sitron

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften