Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Helstekt kylling
Helstekt kylling

Helstekt kylling

Publisert torsdag 12.mai 2016


Helstekt kylling med urter og sitron


Fremgangsmåte


Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen
med saften fra 1/2 sitron. Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. 

Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med

stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

 

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. 

Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, 

kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. 

Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du
ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

 

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer. 

 

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den. Server med risotto.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com 

Ingredienser

4


  • 1 stk hel kylling (1 1/2 - 2 kg)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 ss timian
  • 1 ss persille
  • Olivenolje
  • 2 stk sitron

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?