Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Helstekt lammelår
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Publisert onsdag 25.september 2019


En klassiker!


Fremgangsmåte


Samle store og små til et ordentlig festmåltid! Mens lammet tilberedes, renner det smakfulle lammefettet og de aromatiske krydderne ned på grønnsakene, som gjør dem gylne og karamelliserte.

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Gni lammelåret med  litt olje, salt og pepper. Legg lammelåret i en oval støpejernsgryte fra Le Creuset og stek i ovnen i 45 minutter til 1 time (avhengig av størrelse) med lokket på.
  3. Ta ut gryten fra ovnen og tilsett resten av ingrediensene. Tilsett rikelig med salt og pepper og sett gryten tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 160 °C og stek i 1 til 1 og en halv time til (avhengig av størrelsen på lammelåret).
  4. Server rett fra ovnen.

 

PS! Skal du servere lammelår til fest kan du spørre i delikatessen om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Da blir det litt mer delikat å servere.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.

Ingredienser

4-6


  • 1 lammelår
  • 60 ml olivenolje
  • 10 sjalottløk delt i to
  • 1 hel hvitløk delt opp i fedd
  • 500 g poteter delt i to
  • 1 sitron delt i båter
  • Rosmarin
  • Salt og pepper

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?