Hjemmelaget Rugbrød
Vi hadde ikke takket nei til dette hjemmelagede rugbrødet!
Ingredienser
- Ca 1,3 kg fin sammalt hvete
- 200 gram fin sammalt rug
- 200 gram helkorn hvete (her kan du bytte ut 100 gram helkorn hvete med 100 gram havregryn)
- 75 gram gjær
- 2 ts salt
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 liter vann
- 1 liter melk eller surmelk
Fremgangsmåte
Alt det tørre blandes sammen.
Løs opp gjæren i lunket vann, tilsett deretter resten av vesken sammen med det tørre, og elt deigen i minst 10 minutter.
La deigen heve i totalt 1,5 time, etter ca 45 min slås deigen ned før den hever 45 min igjen.
Hell deigen over i smurte former, stekes på ca 210-220 grader i ca 1 time.
- Oppskrift og bilde har vi fått av Rosendahl -