Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Hjemmelaget Rugbrød

Publisert mandag 18.september 2017


Vi hadde ikke takket nei til dette hjemmelagede rugbrødet!


Fremgangsmåte


Alt det tørre blandes sammen.

Løs opp gjæren i lunket vann, tilsett deretter resten av vesken sammen med det tørre, og elt deigen i minst 10 minutter.

La deigen heve i totalt 1,5 time, etter ca 45 min slås deigen ned før den hever 45 min igjen.

Hell deigen over i smurte former, stekes på ca 210-220 grader i ca 1 time. 

 

- Oppskrift og bilde har vi fått av Rosendahl -

Ingredienser


  • Ca 1,3 kg fin sammalt hvete
  • 200 gram fin sammalt rug
  • 200 gram helkorn hvete (her kan du bytte ut 100 gram helkorn hvete med 100 gram havregryn)
  • 75 gram gjær
  • 2 ts salt
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 liter vann
  • 1 liter melk eller surmelk
Dette gir 4 brød i 1,5 liters former

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften