Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Hjemmelaget Rugbrød
Hjemmelaget Rugbrød

Hjemmelaget Rugbrød

Publisert mandag 18.september 2017


Vi hadde ikke takket nei til dette hjemmelagede rugbrødet!


Fremgangsmåte


Alt det tørre blandes sammen.

Løs opp gjæren i lunket vann, tilsett deretter resten av vesken sammen med det tørre, og elt deigen i minst 10 minutter.

La deigen heve i totalt 1,5 time, etter ca 45 min slås deigen ned før den hever 45 min igjen.

Hell deigen over i smurte former, stekes på ca 210-220 grader i ca 1 time. 

 

- Oppskrift og bilde har vi fått av Rosendahl -

Ingredienser


  • Ca 1,3 kg fin sammalt hvete
  • 200 gram fin sammalt rug
  • 200 gram helkorn hvete (her kan du bytte ut 100 gram helkorn hvete med 100 gram havregryn)
  • 75 gram gjær
  • 2 ts salt
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 liter vann
  • 1 liter melk eller surmelk
Dette gir 4 brød i 1,5 liters former

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?