Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Hurtig torsk med grønn saus

og rosenkål, basilikum og couscous


Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • 1 ss salt
  • 3 ss eddik
  • 300 g rosenkål


Couscous-salat:

  • 250 g couscous
  • 1 dl ristede mandler u/skall
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss honning
  • olivenolje
  • sitron
  • 1 boks ruccola


Grønn saus:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ sitron
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ½ dl matolje
  • 1 potte basilikum

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett på 250 °C
  • stavmikser
  • høy smal arbeidsbolle
  • vannkoker – kok opp vann
  • ildfast form
  • glasskål
  • plastfolie
  • stort fat

 

Fremgangsmåte

Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter til de er brune utenpå og myke inni.

 

Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra
vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke
i 10 minutter.

 

Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende
vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i
10 minutter.

 

Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren
nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt
blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.

 

Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra olivenolje,
ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at
vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på
fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.