Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Hurtig torsk med grønn saus

Publisert torsdag 12.mai 2016


og rosenkål, basilikum og couscous


Fremgangsmåte


Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter
til de er brune utenpå og myke inni.

 

Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra
vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke
i 10 minutter.

 

Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende
vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i
10 minutter.

 

Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren
nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt
blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.

 

Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra olivenolje,
ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at
vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på
fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.

Ingredienser

4


  • 600 g torskefilet
  • 1 ss salt
  • 3 ss eddik
  • 300 g rosenkål


Couscous-salat:

  • 250 g couscous
  • 1 dl ristede mandler u/skall
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss honning
  • olivenolje
  • sitron
  • 1 boks ruccola


Grønn saus:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ sitron
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ½ dl matolje
  • 1 potte basilikum

Forberedelser


Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett på 250 °C
  • stavmikser
  • høy smal arbeidsbolle
  • vannkoker – kok opp vann
  • ildfast form
  • glasskål
  • plastfolie
  • stort fat



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften