Hurtig torsk med grønn saus
og rosenkål, basilikum og couscous
Ingredienser
- 600 g torskefilet
- 1 ss salt
- 3 ss eddik
- 300 g rosenkål
Couscous-salat:
- 250 g couscous
- 1 dl ristede mandler u/skall
- 2 ss rosiner
- 1 ss honning
- olivenolje
- sitron
- 1 boks ruccola
Grønn saus:
- 1 eggeplomme
- 1 ss dijonsennep
- 1 fedd hvitløk
- ½ sitron
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ½ dl matolje
- 1 potte basilikum
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn – sett på 250 °C
- stavmikser
- høy smal arbeidsbolle
- vannkoker – kok opp vann
- ildfast form
- glasskål
- plastfolie
- stort fat
Fremgangsmåte
Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter til de er brune utenpå og myke inni.
Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra
vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke
i 10 minutter.
Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende
vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i
10 minutter.
Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren
nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt
blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.
Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra olivenolje,
ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.
Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at
vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på
fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-