Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Kafferast med kvikk lunsj og appelsin

Appelsin- og safrangranité, kaffekrem og kvikk lunsj


Ingredienser

Granité:

  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • (ev. klementin)
  • 2 g safran
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss sukker

Kaffekrem:

  • 2 ½ dl fløte
  • 1,7 dl melk
  • 50 g sukker
  • 70 g ristede kaffebønner
  • 6 eggeplommer
  • 100 g smør
  • 310 g hvit sjokolade
  • 1 Kvikk Lunsj

Forberedelser

Lang tid før:

 Lag appelsin- og safrangranité og frys ned, kan skrapes klar lang tid i forveien også.

 

2 dager før:

Lag kaffekrem, ha i sprøytepose og lagre i kjøleskap. Skjær Kvikk Lunsj i biter.

 

Ved servering:

Dander dessert i glass.

Fremgangsmåte

Granité:

Lag granité ved å koke opp ½ dl av appelsinjuicen i en kjele med sukker, safran og vaniljestang. Bland inn resten av juicen, hell over i en form og sett på frys. Når juicen er frossen, skraper du den til iskrystaller med en gaffel.

 

Kaffekrem:

Kok opp fløten og melken til kaffekremen sammen med sukker og kaffebønner, trekk kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter. Sil av kaffebønnene. 

Visp sammen eggeplommene og tilsett den varme fløten mens du visper godt. Varm opp blandingen til rett under kokepunktet under konstant omrøring til fløtentykner. Pass på så det ikke koker. 

Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til side, la det avkjøles litt og tilsett den hvite sjokoladen i biter. 

Rør til sjokoladen har smeltet og rør blandingen inn i fløtesausen. Deretter kjøles den ned før servering slik at den tykner.

Legg kaffekremen i bunnen av et glass, dryss over Kvikk Lunsj og ha appelsin- og safrangranité på toppen.

 

Anbefalte drikker:

Prøv en lys Late Harvest dessertvin fra for eksempel Sør-Afrika

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.