Kafferast med kvikk lunsj og appelsin
Appelsin- og safrangranité, kaffekrem og kvikk lunsj
Ingredienser
Granité:
- 5 dl ferskpresset appelsinjuice
- (ev. klementin)
- 2 g safran
- 1 vaniljestang
- 3 ss sukker
Kaffekrem:
- 2 ½ dl fløte
- 1,7 dl melk
- 50 g sukker
- 70 g ristede kaffebønner
- 6 eggeplommer
- 100 g smør
- 310 g hvit sjokolade
- 1 Kvikk Lunsj
Forberedelser
Lang tid før:
Lag appelsin- og safrangranité og frys ned, kan skrapes klar lang tid i forveien også.
2 dager før:
Lag kaffekrem, ha i sprøytepose og lagre i kjøleskap. Skjær Kvikk Lunsj i biter.
Ved servering:
Dander dessert i glass.
Fremgangsmåte
Granité:
Lag granité ved å koke opp ½ dl av appelsinjuicen i en kjele med sukker, safran og vaniljestang. Bland inn resten av juicen, hell over i en form og sett på frys. Når juicen er frossen, skraper du den til iskrystaller med en gaffel.
Kaffekrem:
Kok opp fløten og melken til kaffekremen sammen med sukker og kaffebønner, trekk kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter. Sil av kaffebønnene.
Visp sammen eggeplommene og tilsett den varme fløten mens du visper godt. Varm opp blandingen til rett under kokepunktet under konstant omrøring til fløtentykner. Pass på så det ikke koker.
Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til side, la det avkjøles litt og tilsett den hvite sjokoladen i biter.
Rør til sjokoladen har smeltet og rør blandingen inn i fløtesausen. Deretter kjøles den ned før servering slik at den tykner.
Legg kaffekremen i bunnen av et glass, dryss over Kvikk Lunsj og ha appelsin- og safrangranité på toppen.
Anbefalte drikker:
Prøv en lys Late Harvest dessertvin fra for eksempel Sør-Afrika
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -