Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Kanelboller i jernpanne skillet

Publisert torsdag 12.mai 2016


Disse deilige kanelbollene kan også lages i en 20 cm springform


Fremgangsmåte


Fyll:

I en liten bolle, bland sammen mel, smør, kanel og melk. Bruk en gaffel får å blande sammen ingrediensene og sett det til side mens du lager deigen

 

Deig:

I en stor bolle, bland sammen mel og gjær med varmt vann. Jeg varmet bare vannet i vannkokeren og det funket fett. Ha så i smøret, salt og sukker. Bland dette sammen til du får en jevn deigklump. Jeg brukte en kjøkkenmaskin og det tok ca 5min for å få ønsket konsistens!

Dekk deigen med plast og la det stå i 30 min.
Når deigen er ”klar” ta den ut av bollen. Ta litt mel på bordet og elt deigen litt for hånd. Når du er fornøyd med eltingen er det tid for å finne fram en kjevle. Kjevl deigen ut til en liten firkant, ikke for tynn. Smør på et skikkelig lag med fyll og rull deigen sammen til en pølse og kutt den opp i 8 biter. Det blir klissete men det er bare bra! Finn fram din skillet/springform og smør den før du legger i bitene. Det er greit at det er litt rom mellom dem fordi det vil ese ut når de stekes.
Sett pannen i midten av ovnen på 190 grader i 25min eller til bollene har est ut til ønsket resultat.

Når den er ferdig er det lurt å la den avkjøle seg litt før du tar på ønsket frosting. Jeg brukte melis med en skvett sitronsaft!  

 

- Oppskrift og bilder er fra Fay Monique Thorp og bloggen www.ensmulefay.no -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser


Fyll

  • 150g brunt sukker
  • 46g mel
  • 120g smeltet smør
  • 2 ss kanel
  • 2 ss helmelk

Deig

  • 190g mel
  • 1,2dl varmt vann
  • 1 ss tørr gjær
  • 2 ss mykt smør
  • ½ ts salt
  • 1 ss sukker

Forberedelser



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften