Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Karrirett med reker og kokosris
Karrirett med reker og kokosris

Karrirett med reker og kokosris

Publisert torsdag 20.august 2020


Tilbered en spennende og smakfull karrirett med reker og ris. Den er enkel å lage, og den blir garantert en av familiens favorittretter.


Fremgangsmåte


Start med å skylle risen og sette den i bløt. Så kan du få kokosrisen og karrisausen ferdig på samme tid.

Reker i karrisaus

  1. Ha 2 ss smør i en Le Creuset-støpejernsgryte, og la det smelte ved middels varme. Tilsett kvernet pepper og hvitløk, og stek det kort. Tilsett reker, stek i 2 minutter, og ta dem opp. De skal ikke være ferdig tilberedte. Legg dem i en skål, og sett til side.
  2. Varm opp gryten igjen, denne gang ved høy varme. Tilsett olje og det resterende smøret. Stek løken til den er gyllen. Tilsett sennepsfrø, pepperkorn og karriblader, og stek videre i et par minutter.
  3. Senk til middels varme, og tilsett tomater, gurkemeie, spisskummen, koriander (støtt), chili, sukker og salt. Kok det hele i cirka 20 minutter – når smør og olje samler seg på toppen, er karrisausen tilberedt.
  4. Tilsett de stekte rekene, men unngå å få med den overskytende væsken i skålen. La dem koke i retten i cirka 5 minutter.
  5. Tilsett kokoskrem, og la sausen koke opp. Smak eventuelt til med ekstra salt, pepper og sukker. Ta av varmen, og server med fersk koriander og kokosris.

Kokosris

  1. Skyll risen grundig til vannet er helt klart, og legg den i bløt i 10 minutter.
  2. Drener vannet fra risen. Varm opp en Le Creuset-støpejernsgryte ved høy varme, og tilsett vann, kokosmelk, laurbærblad, stjerneanis og kardemommekjerner. Kok opp.
  3. Tilsett ris og salt, og la det koke i 10–15 minutter til risen er en smule bløt.
  4. Hell fra overskytende vann, senk til middels varme, og sett gryten på komfyren igjen. Ha sitrongress i risen, legg lokket på gryten og la risen dampe i 5 minutter.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.

 

Ingredienser

4


  • 1 kg rå reker (ev. tint fra fryseren), fjern skall og tarm
  • 3 ss smør
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk skåret i tynne båter
  • 5 pepperkorn
  • 1 ts sennepsfrø
  • 10 karriblader (fås på asiatiske supermarkeder)
  • 5 store finhakkede tomater
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • Chilipulver eller -flak, etter smak
  • 1 ts salt
  • 2 ts brun farin
  • 1 dl kokoskrem (fås på asiatiske supermarkeder). Du kan også bruke kokosmelk og bare koke sausen litt mer inn.

Kokosris:

  • 4 dl basmatiris
  • 4 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 laurbærblad
  • 1 stjerneanis
  • 2 kardemommekjerner
  • 1 stilk sitrongress

 

Til servering:

  • Fersk koriander

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?