Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Kjøleskapsgrøt: Fiks ferdig frokost til du våkner
Kjøleskapsgrøt: Fiks ferdig frokost til du våkner

Kjøleskapsgrøt: Fiks ferdig frokost til du våkner

Publisert torsdag 20.august 2020


Synes du ofte frokosten bare blir et nødvendig onde? Her får du oppskrift på frokostgrøten som alltid frister. Den er frisk og smakfull, proppfull av næringsstoffer – og lager seg selv mens du er i drømmeland.


Fremgangsmåte


Hva gjorde vi egentlig før kjøleskapsgrøten? Det er det flere og flere som spør seg om. For sånn er det nemlig – har du først begynt å lage kjøleskapsgrøt, slettes alle vonde minner om kneip og salami.

Du hiver rett og slett bare noen få ingredienser i et en takeaway-kopp eller et glass med lokk, setter det i kjøleskapet – og vips! Neste morgen har du en sunn, frisk og god frokost klar. 

Enkelt, eller hva?

Den magiske grunnoppskriften

Følger du grunnoppskriften vår på kjøleskapsgrøt, sikrer du deg en god start på dagen. Om du skulle være laktoseintolerant, kan du være helt trygg med denne:

(Vaniljepulveret kan erstattes med Cemo ekte vaniljesukker – som et billigere alternativ.)

Bland havregryn, chiafrø og vanilje i en takeway-kopp eller et glass med lokk. Spe i med melk. Rør rundt, lukk lokket og sett i kjøleskapet over natten (minimum 6 timer).

Ut fra grunnoppskriften kan du egentlig legge til det du har lyst på. Vi i Kitch’n anbefaler eple og kanel som én variant, mandelsmør og bær som en annen – og honning, bananer og hakkede mandler som en tredje. Med disse 3 variasjonene blir du ikke frokostlei med det første.

Men hvorfor kjøleskapsgrøt? At det er raskt og enkelt å lage har du skjønt. Men det følger flere gode grunner til å legge inn prepping av kjøleskapsgrøt som fast kveldsrutine.

grot

Kjøleskapsgrøt gir deg viktig næringsstoffer

Med grunnoppskriften over sikrer du deg rikelig med fiber, karbohydrater og en rekke vitaminer fra havregryn. Sånt blir kroppen din glad for å få i seg. Og så har vi chiafrø, da – næringsbomben i seg selv. De kan skilte med massevis av fiber, Omega-3, proteiner, kalsium og antioksidanter. Og mandelmelka – den gir deg kalsium, proteiner og både vitamin A og D.

Puh! Kan frokosten bli stort sunnere enn dette? Kanskje ikke, men flere fordeler? Så absolutt! Bare les videre.

Frokost som metter lenge

Når du tar med deg kjøleskapsgrøten i en pen glasskrukke i veska om morgenen, får du ikke bare følelsen av at du har plukket opp en eksklusiv frokost fra en fancy kafé. Den kalde grøten med den deilige konsistensen gir deg et behagelig møte med en ny dag. Er det i tillegg dagen for bær-varianten, varer friskhetsfølelsen lett helt frem til lunsj.

Det du kanskje er enda mer takknemlig for, er at det heller ikke begynner å rumle i magen før lunsj. Grøten metter godt og lenge. Det skal chiafrøene ha mye av æren for.

Tips! Vil du ha med deg kjøleskapsgrøt til lunsj, men har ikke tilgang på kjøleskap? Fyll på med frosne bær oppå grøten, så holder den seg kjølig.

Spar tid – stress mindre

Er stress et kjent fenomen om morgenen hos deg også? Selv om du står opp «10 minutter før», som rådet så snusfornuftig sier? Vi vet så altfor godt hva det er snakk om. Derfor vil det bli en ren og skjær lykke å ha frokosten stående klar i kjøleskapet når du våkner. Da kan du nyte den hjemme, på bussen eller når du kommer frem på jobben – uten å måtte:

  • først bruke lang tid på å finne ut hva du skal lage,
  • for så å lage noe du slett ikke har lyst på,
  • og så misfornøyd trykke inn noe brød med et eller annet med pålegg du ble lei av for flere år siden. 

Er du lei av stress og dårlig matlyst om morgenen, vil kjøleskapsgrøten bli en åpenbaring du skulle ønske kom tidligere.

grot1

God frokost hele uka

Det tar deg ikke mer enn et par glass før du har oppskrifta inn i fingrene, og da har du fiks ferdig preppet grøt i kjøleskapet på 2 minutter. Og det er faktisk ingen underdrivelse. 

Vil du være ekstra effektiv, lager du kjøleskapsgrøt for hele uka på én gang. 5 glass på benken, hell oppi de 4 ingrediensene med kjappe samlebåndsbevegelser – og frokosten er så godt som servert. Mandelmelka sørger for at grøten holder seg like velsmakende i minst 5 dager

Hva som skjer om du skulle glemme å kjøpe melk? Jo, fortvilelsen tar helt overhånd! Og det er nettopp den følelsen som gjør at du aldri gjør den blunderen igjen.

Lei av frokoststress, eller å gå sulten frem til lunsj? Her er utstyret du trenger for å lage kjøleskapsgrøt. Resten finner du på hvilken som helst dagligvarebutikk.

Ingredienser


  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 ts chiafrø
  • 1 knivspiss vaniljesukker
  • frukt, bær, nøtter eller honning - varier etter smak og behag

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.