Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Kjøttkaker i løksaus

Publisert torsdag 12.mai 2016


Kjøttkaker i løksaus med kjøttdeig, soyasaus, løk og brokkoli


Fremgangsmåte


Skrell stilkene på brokkolien. Legg dem sammen med småpotetene i gryten med
kokende vann fra vannkokeren.


Bland godt sammen kjøttdeig, finhakket løk og hvitløk, dijonsennep, soyasaus og salt til en
farse. Klem ut til kjøttkaker som legges rett i den varme stekepannen med varm olje. 

Stek bollene gylne på hver side. Skru ned varmen litt og tilsett løk i skiver, finhakket 

hvitløk og smør. La det frese til smøret er nøttebrunt og løken er myk. Tilsett soyasaus 

og kapers og server soyaløksmøret som en saus til kjøttkakene.


Ta opp brokkolien og legg midt på et stort fat. Sett den gjerne opp som et tre (det ser
kult ut). Press over honning og sitron. Dryss over mandelflak. Hell over noen stråler god
olivenolje og krydre med salt og pepper.


Hell vannet av potetene og legg på fat sammen med kjøttkakene og brokkolien.


Hell soyaløksausen over både poteter og kjøttkaker. Server.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

Ingredienser

4


  • ½ kg kjøttdeig
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 2 brokkoli
  • 4 ss honning
  • 1 sitron
  • 4 ss mandelflak
  • olivenolje
  • 400 g små poteter
  • tyttebærsyltetøy

Soyaløksaus:

  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g smør
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss kapers

Forberedelser


Finn frem:
  • ingredienser
  • vannkoker – kok opp vann
  • stor gryte
  • stor stekepanne – sett på høy varme med litt matolje
  • stort fat

Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften