Kremet suppe med havets skatter
Kremet suppe med havets skatter, ingefær og dill
Ingredienser
- 200g ørret
- 12 stk blåskjell
- 200g røtk torsk
- 100g reker
- 5 dl fiskekraft
- 2 1/2 dl fløte
- 1 1/2 cm ingefær
- 2 ss dill
- 4 ss olivenolje
- 1/2 fenikkel
- 1/2 purre
- 3 stk gulrøtter
Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i fine strimler. Fres finhakket ingefær sammen med fennikel, purreløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett fiskekraft og gi et opp kok. Tilsett fløte og varm opp.
Tilsett biter av ørret og røkt torsk sammen med blåskjellene og la suppen småputre i ca. 5 minutter.
Smak til suppen med salt, pepper og litt sitron. Tilsett rekene. Legg så opp på tallerken og dryss godt med dill og litt olivenolje over ved servering.
Server med flatbrød eller godt brød og smør.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -