Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Kyllingfajitas
Kyllingfajitas

Kyllingfajitas

Publisert tirsdag 22.september 2020


En god og ekstra mettende tacovariant.


Fremgangsmåte


Fajitakrydder

Bland krydderne til fajitakrydderet og oppbevar blandingen på et lufttett glass. Det er nok til flere omganger med fajitas.

Salsa

Skrell og skjær opp gul løk, vask tomatene og snitt dem med et kryss på undersiden (for lettere å kunne skrelle dem etterpå), vask paprikaen og fjern frøene, skrell hvitløksfeddet.

Hell olivenolje i en ildfast form, legg i alle grønnsakene og ringle litt mer olivenolje på toppen. Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 30–40 min.

Når grønnsakene er ferdige – la dem avkjøles en stund før du dekker formen med plastfolie. Dette for å gjøre det lettere å dra skallet av tomatene og paprikaen.

Skrell tomatene og paprikaen, og legg alle grønnsakene i en kjøkkenmaskin/mikser sammen med limesaft, koriander/persille, salt, pepper og litt chilipulver. Miks til ønsket konsistens.

Smak til med salt og pepper, og tilsett sukker hvis salsaen virker for syrlig. Hell salsaen på et rent glass og oppbevar den i kjøleskapet. Kan utmerket godt lages dagen i forveien.

Mais- og bønnesalsa

Stek mais og den finhakkede paprikaen i en stekepanne med olje. Tilsett deretter bønnene, paprikapulveret, salt og svart pepper, og stek i noen minutter til. Avslutt med å tilsette finhakket persille/koriander og limesaft, og smuldre fetaosten i. Bland og smak til med salt og pepper. Spises varm eller kald.

Guacamole

Finhakk tomaten og koriander/persille. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, svart pepper og chilipulver. Settes i kjøleskapet en stund før servering.

Gjør klart det andre tilbehøret: Skjær opp salat og agurk.

Kyllingfajitas

Strimle grønnsakene og kyllingen eller skjær dem i små biter. Begynn med å gjennomsteke kyllingen i olje, og ta den deretter ut av stekepannen. Stek grønnsakene i olje og ha kyllingen tilbake i stekepannen. Hell 2 ss fajitakrydder i stekepannen med kylling og grønnsaker, og rør sammen. Spises varm med tortillalefser og tilbehør.

Ingredienser


Kylling:

  • ca. 3–4 kyllingfileter (ca. 900 g)
  • 1 gul løk
  • ca. 250 g sjampinjonger
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • olje til steking
  • ca. 2 ss fajitakrydder (ta mer eller mindre avhengig av hvor krydret du vil ha retten)


Fajitakrydder:

  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss spisskummen
  • 1 ss løkpulver
  • 1/2 ss hvitløkpulver
  • 2 ss tørket oregano
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 1/2 ss salt
  • 1/2 ts svart pepper


Salsa (av ovnsbakte grønnsaker):

  • 4–5 klasetomater
  • 1–2 rød paprika
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • limesaft fra 1/2 lime
  • 2 ss olivenolje
  • frisk koriander/persille (etter smak)
  • salt og svart pepper
  • 1 ts sukker (valgfritt)
  • chili (valgfritt)


Mais- og bønnesalsa:

  • 1 pakke skylte, kokte, svarte bønner (ca. 300 g)
  • 1 boks mais, eller frossen/fersk (ca. 200 g)
  • 1/2 rød paprika, finhakket
  • ca. 1 ts paprikapulver
  • 1 ss olje til steking
  • frisk persille/koriander, finhakket
  • 1–2 ts limesaft
  • salt og svart pepper
  • en bit fetaost


Guacamole:

  • 2–3 avokadoer
  • 2–3 ss limesaft
  • 1 klasetomat (uten frø)
  • 1/2 ts chilipulver (smakes til)
  • en klype spisskummen
  • salt og svart pepper
  • frisk koriander/persille


Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • rømme
  • salat
  • agurk
  • tortillachips
  • revet ost

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?