Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Lag burgerbrødene selv!
Lag burgerbrødene selv!

Lag burgerbrødene selv!

Publisert fredag 19.mars 2021


Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget brød. Smak selv da vel!


Fremgangsmåte


Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Asstistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.

  1. Sett sammen din assistent med stålbolle, deigkniv og deigrulle.
  2. Varm melken til 37°C.
  3. Smuldre i gjæren, tilsett melken og start assistenten med deigrullen helt inntil kanten på lav hastighet, til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker og mel, og ha så i smøret. Hjelp assistenten eventuelt ved å dra armen inn mot midten et par ganger.
  5. Lås armen 2-4 cm fra kanten på bollen, øk til middels hastighet og la assistenten jobbe i ca. 5 minutter. Bruk timeren.
  6. Dekk til bollen med hevelokket og la deigen heve i ca. 40 minutter.
  7. Legg deigen på en stekeplate og gjør den flat, ca. 1 - 1,5 cm tykk.
  8. Form runde brød med for eksempel et glass og legg dem på en plate dekket med bakepapir.
  9. La heve under et håndkle i 25 minutter.
  10. Sett ovnen på 225°C.
  11. Pensle med melk og strø over sesamfrøene. Bak i ovnen i 8-10 min
  12. Legg brødene over på en rist, og la de kjøle seg ned under et håndkle.

TIPS! Pensle gjerne med et egg i stedet for melk. Hamburgerbrødene får da en mer skinnende overflate. Om du vil kan du grille brødene lett før servering.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum

Ingredienser


15 brød:

  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 12 dl hvetemel finbakst/siktet
  • 50 g romtemperert smør

Pensling:

  • Melk
  • 2 ss sesamfrø

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.