Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Laks i par

Publisert torsdag 12.mai 2016


Lakseduo av laksetartar og konfitert laks med sprø potetchips, avokadopuré og gresskar-chutney


Fremgangsmåte


Laksetartar: 

Kutt laksen til tartaren i små terninger på ca. 0,5 × 0,5 cm. Kutt rødløk og gressløk fint. 

Bland alle ingrediensene sammen rett før servering. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitron.

Form tartaren i porsjonsformer, firkantet eller sylinderformet, og pynt med potetchips på toppen.

 


Konfitert laks: 

Del laksen i to på langs. Visp sammen salt og vann, og legg fisken i laken i ca. 10 minutter 

(gir god smak og fastere kjøtt). Tørk av fisken og ha den i en liten form. Tilsett hvitløk og timian 

i formen og hell olje over fisken så det dekker. Sett deretter formen i ovnen på ca. 65°C og la den 

stå til fisken så vidt flaker seg når du trykker lett på den (10 til 30 minutter). 

Legg fisken på plastfolie og rull den forsiktig sammen til en sylinder. Stram endene. 

Når fisken avkjøles, får man lett kuttet en fin sylinderform som er veldig dekorativ.

 


Avokadopuré: 

Rens avokadoen til pureen og bland den med crème fraîche og sitronsaft til en glatt puré med 

en blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Gresskarpuré: 

Skrell og kutt gresskaret i grove biter. Ha det i en kjele og kok med melk og fløte. 

Sil av melk- og fløteblandingen når gresskaret er mørt og kjør gresskaret i en blender eller 

med stavmikser til en glatt puré. Spe med melk- og fløteblandingen til ønsket tykkelse. 

Smak til med salt, pepper og sitron.

 


Ved servering varmer du lakseconfiten forsiktig i ovnen. Varm chutneyen og gresskarpureen, 

og dander alle elementene pent på en tallerken.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

 

Serveres med gresskarchutney og potetchips, se oppskrift side 205.

Ingredienser

4


Laksetartar:

  • 140 g laks
  • ½ rødløk
  • 20 g små kapers
  • 1 ss gressløk
  • 2 ts revet fersk parmesan
  • ½ ss dijonsennep
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss crème fraîche


Konfitert laks:

  • 200 g lakseloin (den fineste delen av fileten)
  • 50 g salt
  • 2 dl vann
  • 3 dl olivenolje
  • 1 kvast timian
  • 2 fedd knust hvitløk


Avokadopuré:

  • 1 moden avokado
  • 3 ss crème fraîche
  • 1 ts sitronsaft


Gresskarpuré:

  • 100 g gresskar
  • 1 dl melk
  • ½ dl fløte
  • 1 ss smør

Forberedelser


Lang tid før:

Lag gresskar-chutney. Lag gresskarpuré (kan ev. fryses).


2 dager før:

Lag potetchips.

 

1 dag før:

Konfiter laksen i olje.

 

Samme dag:

Kutt og riv ting til laksetartar.

 

Ved servering:

Bland laksetartar og smak til. Varm opp de tingene som skal serveres varmt. 
Vend salat i sitron og olivenolje.



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften