Laks i parmesansaus
En enkel og god laksemiddag!
Ingredienser
- 600 g laksefilet
- 300 g aspargesbønner
- 2 fedd hvitløk
- 2 ½ dl fløte
- 150 g parmesan
- 50 g sorte oliven
- 1 liten bunt persille
- sitron
- 400 g småpoteter
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor stekepanne – sett på middels høy varme
- vannkoker – kok opp vann og ha over i liten gryte
- stor gryte – sett på høy varme
- rivjern
Fremgangsmåte
Del potetene i to og ha dem i det kokende vannet fra vannkokeren i gryten (uten salt).
Kutt laksefileten i store terninger. Krydre med salt og pepper. Stek i stekepannen med varm
olje. La terningene bli godt brunet på den ene siden.
Del aspargesbønner i to og finhakk hvitløk. Tilsett pannen og fres litt videre. Snu lakseterningene og tilsett fløte. Kok inn til fløten tykner litt.
Riv parmesan på den fine siden av rivjernet og rør ut i fløten. Tilsett oliven og hakket persille (spar litt av denne til pynt). Smak til med salt, pepper og skvis over med litt sitron.
Server med kokte poteter som du topper med litt olivenolje og persille.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -