Laksetaco med coleslaw
Om fisketaco er godt? Oh yes.
Ingredienser
Laksefilet med tacomarinade:
- hel laksefilet
- 2 ss olivenolje
- limesaft fra 1 lime
- 1–2 ss tacokrydder (se oppskrift under Klassiske taco med kjøttdeig)
eller bland sammen:
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts løkpulver
- 1 krm hvitløkpulver
- 1 krm kajennepepper
- 1 krm sitronpepper
Coleslaw av rødkål:
- 1–2 dl crème fraîche / tyrkisk yoghurt
- limesaft fra 1 lime
- 1 ss honning
- frisk koriander/persille
- 1/2 rødkål (ca. 3 store never strimlet/revet rødkål)
- 1 boks mais (ca. 200 g)
- salt og svart pepper (smakes til)
- tilsett litt chili/jalapeño om du liker sterk mat
Tacosaus:
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 2 ss majones
- limesaft fra 1/2 lime
- 1/2 ts paprikapulver
- 1 krm hvitløkpulver
- 1 krm kajennepepper
- salt (smakes til)
Syltet rødløk:
- 2 rødløk
- 1,5 dl riseddik
- 3–4 ss agavesirup
- 1 1/2 ts flaksalt
Øvrig tilbehør:
- tortillalefser
- avokado
- lime
- tortillachips
- frisk koriander/persille
Fremgangsmåte
Syltet rødløk
Tilbered helst den syltede rødløken én eller flere dager i forveien, eller i hvert fall noen timer før den skal spises. Bland riseddik, agavesirup og flaksalt i en skål.
Skjær rødløken i tynne skiver og legg den i glasset. Hell over laken, press rødløken litt sammen og skru på lokket. La den stå i kjøleskapet noen timer eller dager.
Laksefilet
Bland krydderne med olivenolje og limesaft i en skål. Legg laksefileten på en oljet plate (eller med bakepapir) og gni krydderet inn i laksen med hendene.
Stek laksen midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Valgfritt: ta på litt olivenolje over laksen når den er ferdig.
Coleslaw av rødkål
Bland crème fraîche, limesaft, honning, finhakket koriander/persille, salt og pepper i en stor skål. Riv rødkålen eller skjær den i tynne strimler og legg den i skålen med sausen.
Tilsett mais. Bland alt og smak til med salt og pepper. (Tilsett chili/jalapeño hvis du vil ha den sterk.) La den hvile en stund i kjøleskapet.
Tacosaus
Rør sammen alle ingrediensene til en saus og smak til med salt og kajennepepper.
Tilbered tilbehøret, skjær avokado og lime i skiver. Server og spis laksen med tilbehøret.