Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Laksetaco med coleslaw
Laksetaco med coleslaw

Laksetaco med coleslaw

Publisert tirsdag 22.september 2020


Om fisketaco er godt? Oh yes.


Fremgangsmåte


Syltet rødløk

Tilbered helst den syltede rødløken én eller flere dager i forveien, eller i hvert fall noen timer før den skal spises. Bland riseddik, agavesirup og flaksalt i en skål.

Skjær rødløken i tynne skiver og legg den i glasset. Hell over laken, press rødløken litt sammen og skru på lokket. La den stå i kjøleskapet noen timer eller dager.


Laksefilet

Bland krydderne med olivenolje og limesaft i en skål. Legg laksefileten på en oljet plate (eller med bakepapir) og gni krydderet inn i laksen med hendene.

Stek laksen midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Valgfritt: ta på litt olivenolje over laksen når den er ferdig.

Coleslaw av rødkål

Bland crème fraîche, limesaft, honning, finhakket koriander/persille, salt og pepper i en stor skål. Riv rødkålen eller skjær den i tynne strimler og legg den i skålen med sausen.

Tilsett mais. Bland alt og smak til med salt og pepper. (Tilsett chili/jalapeño hvis du vil ha den sterk.) La den hvile en stund i kjøleskapet.

Tacosaus

Rør sammen alle ingrediensene til en saus og smak til med salt og kajennepepper.

Tilbered tilbehøret, skjær avokado og lime i skiver. Server og spis laksen med tilbehøret.

Ingredienser


Laksefilet med tacomarinade:

  • hel laksefilet
  • 2 ss olivenolje
  • limesaft fra 1 lime
  • 1–2 ss tacokrydder (se oppskrift under Klassiske taco med kjøttdeig)

eller bland sammen:

  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 krm sitronpepper

Coleslaw av rødkål:

  • 1–2 dl crème fraîche / tyrkisk yoghurt
  • limesaft fra 1 lime
  • 1 ss honning
  • frisk koriander/persille
  • 1/2 rødkål (ca. 3 store never strimlet/revet rødkål)
  • 1 boks mais (ca. 200 g)
  • salt og svart pepper (smakes til)
  • tilsett litt chili/jalapeño om du liker sterk mat

Tacosaus:

  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 ss majones
  • limesaft fra 1/2 lime
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • salt (smakes til)

Syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 1,5 dl riseddik
  • 3–4 ss agavesirup
  • 1 1/2 ts flaksalt

Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • avokado
  • lime
  • tortillachips
  • frisk koriander/persille

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?