Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Laksetaco med coleslaw

Om fisketaco er godt? Oh yes.


Ingredienser

Laksefilet med tacomarinade:

  • hel laksefilet
  • 2 ss olivenolje
  • limesaft fra 1 lime
  • 1–2 ss tacokrydder (se oppskrift under Klassiske taco med kjøttdeig)

eller bland sammen:

  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 krm sitronpepper

Coleslaw av rødkål:

  • 1–2 dl crème fraîche / tyrkisk yoghurt
  • limesaft fra 1 lime
  • 1 ss honning
  • frisk koriander/persille
  • 1/2 rødkål (ca. 3 store never strimlet/revet rødkål)
  • 1 boks mais (ca. 200 g)
  • salt og svart pepper (smakes til)
  • tilsett litt chili/jalapeño om du liker sterk mat

Tacosaus:

  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 ss majones
  • limesaft fra 1/2 lime
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • salt (smakes til)

Syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 1,5 dl riseddik
  • 3–4 ss agavesirup
  • 1 1/2 ts flaksalt

Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • avokado
  • lime
  • tortillachips
  • frisk koriander/persille

Fremgangsmåte

Syltet rødløk

Tilbered helst den syltede rødløken én eller flere dager i forveien, eller i hvert fall noen timer før den skal spises. Bland riseddik, agavesirup og flaksalt i en skål.

Skjær rødløken i tynne skiver og legg den i glasset. Hell over laken, press rødløken litt sammen og skru på lokket. La den stå i kjøleskapet noen timer eller dager.


Laksefilet

Bland krydderne med olivenolje og limesaft i en skål. Legg laksefileten på en oljet plate (eller med bakepapir) og gni krydderet inn i laksen med hendene.

Stek laksen midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Valgfritt: ta på litt olivenolje over laksen når den er ferdig.

Coleslaw av rødkål

Bland crème fraîche, limesaft, honning, finhakket koriander/persille, salt og pepper i en stor skål. Riv rødkålen eller skjær den i tynne strimler og legg den i skålen med sausen.

Tilsett mais. Bland alt og smak til med salt og pepper. (Tilsett chili/jalapeño hvis du vil ha den sterk.) La den hvile en stund i kjøleskapet.

Tacosaus

Rør sammen alle ingrediensene til en saus og smak til med salt og kajennepepper.

Tilbered tilbehøret, skjær avokado og lime i skiver. Server og spis laksen med tilbehøret.

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.