Løk- og salviesuppe med ostetoast
En god hjemmelaget suppe blir aldri feil!
Ingredienser
- 3 løk
- 1 rødløk
- 2 purreløk
- ½ dl olivenolje
- 1 potte salvie
- 1,3 L kylling-, okse- eller grønnsakskraft (ev.buljong)
- 1-2 ss dijonsennep
- 3 ss soyasaus
- 4 skiver brød
- 100 g Jarlsbergost
- olivenolje
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- middels stor gryte – sett pa° middels varme
- stekeovn – sett pa° 250 °C grill
- stekebrett
Fremgangsmåte
Skrell og kutt all løken i tynne skiver. Surr løken og halvparten av salvien med olivenolje i gryten på middels varme i 10 minutter.
Legg revet eller skivet ost på brødskivene. Ha godt med salvie og litt olivenolje på toppen med kvernet pepper Bak på stekebrett i ovnen på 250 grader C grill til osten smelter og brødet er litt sprøtt.
Tilsett kraften i gryten. Kok opp suppen og la trekke i 10-15 minutter.
Smak til suppen med sennep, soyasaus og eventuelt litt salt og pepper.
Server suppen sammen med ostetoast.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-